Neregistrovanim autom ubio studenta na pešačkom: Ko je bahati tinejdžer odgovoran za smrt Pazarca u Zemunu

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

28.03.2019

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemunac Ivan M. (19) osumnjičen da je 4. marta u Ulici cara Dušana na pešačkom prelazu udario vršnjaka iz Novog Pazara Ernada Bakana, koji je dva dana kasnije preminuo, upravljao je neregistrovanim automobilom Daevu Neksia.

RepublikaFoto: facebook.com/Glas Pazara
Nastradao: Ernad Bakan

Ta informacija navedena je zapisniku saobraćajne policije sa uviđaja koji je predat Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

- U zapisniku se navodi i da je Bakan udaren 4. marta, na obeleženom pešačkom prelazu na raskrsnici ulica cara Dušana i Niške, po vedrom danu, kao i da je asfalt bio bez oštećenja, ravan, suv i čist - kaže izvor “Blica” u policiji.

Identitet vozača utvrđen je uvidom u ličnu kartu, bez navođenja jedinstvenog matičnog broja, kao i da ima položen vozački ispit za B kategoriju, bez informacije kada je vozačka dozvola izdata.

 

 

Prilikom uviđaja, uzeta je izjava od jednog očevica, sredovečnog muškarca iz Zemuna.

- Ivan M. je alkotestiran sat i 15 minuta posle nesreće, aparat nije pokazao prisustvo alkohola, što je potvrđeno i dodatnom analizom krvi - objašnjava izvor iz istrage.

Kako su medijima rekli u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, optužnica protiv vozača automobila koji je usmrtio mladog Novopazarca sada je dopunjena, a osumnjičenom sledi saslušanje.

- Krivična prijava saobraćajne policije dostavljena je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu i ovo tužilaštvo je zakazalo saslušanje osumnjičenom za sredinu aprila 2019. godine zbog krivičnog dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja - rečeno je medijima u ovom tužilaštvu, a prenela je TV Prva.

Otac: Kao da nam je duh ubio sina

Ernadov otac Mirsat Bakan rekao je juče da porodica i da i dalje ne zna identitet, niti inicijale osobe koja je upravljala automobilom, niti imaju bilo kakve dokumente o tome kako je došlo do nesreće.

- Osim otpusne liste iz bolnice i izvoda iz matične knjige umrlih mi nemamo apsolutno ništa. Niti jedno slovo na nekom papiru, niti jednu izgovorenu reč, ništa. Kao da nam je duh ubio sina i onda nestao, jednostavno odlepršao - počinje svoju ispovest otac mladića.

Jedino, kaže, što su uspeli da saznaju je da je vozač godinu dana mlađi od njihovog sina i da je, navodno, tek pre nekoliko meseci dobio vozačku dozvolu.

 

Vozio brzo, udario u mladića bez kočenja

Na snimku nesreće koji su objavili pojedini mediji, vidi se da je bahati vozač Ernada pregazio automobilom marke "opel kadet", kao i da nije zakočio dok je mladić prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu.

- Za nas je Ernadova smrt ubistvo. Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja, je za mene ubistvo. Mladić od 1,90 metara i 90 kilograma je odbačen 20 metara, bio je čitav izlomljen - rekao je juče mladićev otac.

Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu i blizini koje ga je 4. marta automobil i udario dok je Ulicu cara Dušana prelazio na pešačkom prelazu. Povredama je podlegao dva dana kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading