"Ako mi ne kažete ko je ubica mog sina, moraću da pribegnem drugim metodama"

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

27.03.2019

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac poginulog Ernada Bakana, Mirsad Bakan zatražio je danas da se otkrije krivac za pogibiju njegovog sina na pešačkom prelazu u Zemunu pre tri nedelje, ili će on, kako je rekao, biti primoran da pribegne drugim metodama traženja pravde za smrt svog sina.

RepublikaFoto: facebook.com/Glas Pazara
Ernad Bakan

Bakan je na konferenciji za medije u Novom Pazaru rekao da još uvek veruje u pravosudne organe , ali kaže da ne može da veruje da do sada, nije dobio ni jednu informaciju o identitetu počinioca teške saobraćajne nesreće i da sumnja da se mnoge stvari od njega sakrivaju. 

- Osim otpusne liste iz bolnice i izvoda iz matične knjige umrlih nemamo apsolutno niti jedan dokument o smrti našeg deteta, niti jedno slovo, niti jednu izgovorenu reč, ništa. Kao da nam je duh ubio sina i nestao, odlepršao. Jedino što znamo je da je vozač, navodno, godinu dana mlađi od Ernada i da je pre par meseci položio vozački ispit - rekao je . 

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je, dok je prelazio Ulicu Cara Dušana, udario automobil. 

Od zadobijenih povreda, preminuo je dva dana kasnije. 



Njegov otac kaže da informacije o smrti sina dobija uglavnom iz medija, i navodi da mu je inspektor zadužen za ovaj slučaj rekao da postoji snimak na kome se vidi kako aumobil udara Ernada, ali da ne može da mu ga da, a taj snimak objavljuju mediji, u momentu, kako kaže, kada mi spuštamo sina u grob.

- Strašno koliko ljudi nemaju obzira prema bolu naše porodice - kaže Bakan. 

On navodi i činjenicu da je kontaktirao medije i zamolio da obrišu snimak ali mu niko nije odgovorio, niti uklonio stravičan snimak. 

Bakan je zapitao zbog čega tužilaštvo još nije saslušalo vozača koji je, kako tvrde očevici, vozio minimalno 80km na sat i koji je pokojnog Ernada odbacio više desetina metara. 

- Sumnjivo mi je i to što inspektor koji je vodio slučaj Dragan Mosić nije ispitao svedoke koji su zaista videli šta se desilo, jer su to kolege mog sina iz Više medicinske škole u Zemunu, već potpuno neke druge ljude kako mi je rekao. Ta deca koja su prelazila ulicu sa mojim Ernadom na sreću su izbegla sumanutog vozača koji nije stao nakon što mi je pokosio dete - priča otac Mirsat. 

Pre više od tri nedelje, mladog Ernada Bakana iz Novog Pazara na sred pešačkog prelaza u Zemunu pokosio automobil a o vozaču se od tada u javnosti nisu pojavile nikakve informacije.

Ni porodici nije saopšteno ko je ubio njihovog sina i brata. 

Zato su mnogi u Novom Pazaru revoltirani i najavljuju ulične proteste ukoliko se ne otkrije identitet vozača 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading