Apelacioni sud: Ponavlja se suđenje za brutalno ubistvo od pre 21 godine

Autor: Agencije, Republika

Hronika

25.08.2017

11:22 >> 11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je i vratio na ponovno odlučivanje prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu kojom je okrivljenog Dragana Tirnanića (58) iz Krnjeva, kaznio zatvorom od 15 godina zbog brutalnog ubistva iz 1996. godine.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Sud vratio na snagu zastareli predmet

Apelacioni sud predmet je vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje jer prvostepeni sud, kako se navodi, "nije dao jasne i neprotivrečne razloge" (za osudu).

Takođe, Apelacioni sud ocenio je da je prvostepena presuda zasnovana na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, budući da prvostepeni sud, prilikom donošenja presude, određene činjenice nije pravilno ni potpuno utvrdio.

Dragan Tirnanić je prvobitno oglašen krivim zbog toga što je 20. avgusta 1996. godine, u mestu Bosanski Lužani kod Dervente, u stanju smanjene uračunljivosti na podmukao način ubio Gordanu Inđić jer se protivila vanbračnoj vezi svoje kćeri sa okrivljenim.

Tirnanić je Indjićevu ubio udarcem hidrauličnom dizalicom u slepoočnicu, potom je u šumi prekrio lišćem. Na presudu Višeg suda u Smederevu žalio se Tirnanićev branilac. Tirnanić je uhapšen 19 godina po ubistvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading