Privođenje u Sarajevu: Belivukov pajtos uhapšen greškom

Autor:

Hronika

26.03.2019

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin Mirko Kojić (45), kojem se sudilo zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića u centru Beograda 2017. godine, uhapšen je u nedelju na aerodromu u Sarajevu!

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Ubistvo Vlastimira Miloševića

Kojić se, pored vođe navijačke grupe Partizana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, teretio za pomaganje u ubistvu Miloševića, koje se dogodilo 30. januara na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije, a sva trojica optuženih su pravosnažnom presudom oslobođeni krivice.

Čeka se izručenje

- Kojiću su lisice na ruke stavljene prilikom sletanja na aerodrom, a doputovao je letom iz Beograda. Za njim je poternicu raspisao Interpol Beograd zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Miloševića. Ipak, on je pravosnažno oslobođen optužbi za ovo delo, pa je i poternica za njim prestala da važi, tako da bi on trebalo da bude pušten na slobodu - kaže izvor Srpskog telegrafa i dodaje da je verovatno došlo do greške u sistemu s obzirom da je Kojić slobodan građanin u Srbiji.

Kojiću se sudilo u odsustvu jer je sve vreme bio nedostupan istražnim organima

Odbijena žalba

Belivuk i Miljković su se u ovom postupku branili iz pritvora, dok je Kojić bio u bekstvu i nedostupan istražnim organima naše države. Tužilaštvo je prošlog meseca uložilo žalbu Apelacionom sudu i zatražilo ukidanje oslobađajuće presude trojici optuženih.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Marko Miljković

- Sud je tokom postupka tačno utvrdio da su Miljković i Kojić sa nepoznatim mladićem išli u selo Žabare da kupe mazdu kojom je izvršeno ubistvo, kao i da je Belivuk skinuo tablice sa škode koje su kasnije bile na mazdi. Utvrđeno je zatim i da je nepoznati ubica, bežeći sa mesta zločina, ušao upravo u taj automobil koji je kasnije pronađen zapaljen, ali i da uprkos tome sud navodi da nije dokazano da su oni učestvovali u ubistvu. Na osnovu ponuđenih dokaza može se izvesti samo jedan zaključak - da su optuženi pomogli ubici - naveo je tužilac u žalbi.

Ipak, Apelacioni sud je početkom ovog meseca odbio žalbu i potvrdio oslobađajuće presude.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Kućni zatvor zbog napada na Vazuru

Nakon što je sudsko veće prošle godine oslobodilo optužene u ovom slučaju, Miljković je izašao na slobodu, dok je Belivuk prebačen kući da izdržava kaznu kućnog zatvora, bez elektronskog nadzora, zbog napada na obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading