Pobegao iz nemačkog zatvora, rekao da se vraća čim pobije nekoliko ljudi

Autor: Republika

Hronika

25.03.2019

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bekstvo Daniela Vojnovića (31), poreklom iz Srbije uzburkalo je Nemačku, i diglo celu nemačku policiju na noge.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Daniel Vojnović

Prošle nedelje Vojnović je čuvarima pobegao kroz prozor tokom posete roditeljskoj kući u gradu Bad Salcuflen, saopštila je policija grada Bilefelda u kojem je, nedavno poginuo pevač Šaban Šaulić.

Nemačka policija odmah se dala u potragu za njim jer je, kako su naveli, opasan, nepredvidiv i u bekstvu. Beguncu je dijagnostifikovan poremećaj ličnosti a otkriveno je i da je terapeutu rekao da planira da ubije više ljudi posle čega bi se vratio u zatvor. Međutim, u zatvoru JVA Werl tvrde da nema listu za odstrel. 

 

Vojnović je izdržao veći deo kazne od tri godine i osam meseci pa mu je bilo dozvoljeno da ode kući za vikend. Inače, u zatvoru je bio zbog nanošenja teških telesnih povreda  glave.

Iako je bio u pratnji čak dva čuvara uspeo je da im šmugne kroz prozor, uskoči u auto i pobegne. Nemačka policija obavestila je i ostale zemlje, izdala poternicu pa ga sad traži pola Evrope.

Nemačka policija je izdala i poternicu u kojoj navodi da je Daniel visok 1,85 metara, ćelav sa dugom i gustom bradom. U trenutku bekstva na sebi je imao plave farmerke, svetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Pobegao je u srebrnoj opel zafiri nemačkih tablica LIP-NV 102.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading