Očevidac nesreće na pruzi: Dragana je poginula spasavajući dečka!

Autor: blic.rs

Hronika

25.08.2017

08:53 >> 09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moja ćerka (16) bila je na licu mesta kada je voz usmrtio Draganu. I ona je povređena, policiji je ispričala šta je sve videla", kaže Dragica, sestra Dragane (25) koja je prekjuče stradala na pruzi.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Nova saznanja u vezi sa nesrećom Dragane Vasić

Dragana Vasić (25) iz sela Straža kod Loznice, koja je u sredu preminula posle udarca teretnog voza u trenutku kada se sa mladićem Željkom Lazarevićem (24), inače njenim dečkom, iz Novog Sela nalazila na pruzi, biće sahranjena danas u 13 sati na lokalnom groblju.

Kako je potvrdila njena sestra Dragica, obdukcioni nalaz je završen, ali porodica još nema nikakve pouzdane informacije o tome šta je prethodilo tragediji.

- Moja ćerka (16) bila je na licu mesta kada se nesreća dogodila, ali je ona u potpunom šoku i ima povrede ruke, noge i glave. Policiji je dala izjavu o onome što je videla, ali pravi razlog ove tragedije i dalje nije jasan nikome od nas - priča Dragica.

Prema njenim tvrdnjama, iskaz njene ćerke identičan je onome što je policiji izjavio i mašinovođa koji je upravljao vozom.

- Kako mi je ispričala ćerka, dok smo još bile u bolnici na pregledima, u trenutku kada je voz naišao njih dvoje su stajali na pruzi. Željko je prethodno izlazio na prugu, ali ga je Dragana vratila. On je to još jednom ponovio, a ona krenula opet da ga urazumi. Htela je da ga skloni odatle, a moja ćerka je krenula da joj pomogne. Ona je rekla da je pokušala da spase svoju tetku, ali nije uspela. Šta se dešavalo u tim trenucima ni ona se jasno ne seća, jer je u tom komešanju i sama povređena. Zakačio ju je rukohvat na vozu - priča uzrujano Dragica.

Nesreća se dogodila u sredu posle ponoći na pruzi Šabac-Loznica, kraj stajališta pored stare železničke stanice u Straži. Kakve okolnosti su prethodile ovakvom činu tek će utvrditi nadležni tokom dalje istrage.

U lozničkoj Opštoj bolnici kažu da je stanje Željka Lazarevića stabilno, ali da je i dalje na odeljenju intenzivne nege.

Brat: Pokušavala je da urazumi momka

Da nije reč o samoubistvu, niti pokušaju takvog čina, tvrdi i Draganin brat Ljubomir.

- Znam samo da su se voleli iako su imali trzavica u vezi. Dragana je išla sa Željkom i u Francusku kod njegovih, ali su se oboje vratili. U trenutku tragedije, od društva koje se zabavljalo u staroj železničkoj stanici niko nije slutio tragičan ishod. Željko je, valjda, izlazio na prugu, glupirao se, dok je moja sestra pokušavala da ga urazumi. Na kraju on je uspeo da se izvuče, a ona je ostala nepomična kraj šina. Njih nije ni udarila lokomotiva, već tek neki od vagona. Tako sam čuo od policije - neutešan je Ljubomir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading