U bloku 63 betonska gromada pala na pešačku stazu

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

23.03.2019

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 100 kilograma težak komad betona odvalio se pre nekoliko nedelja sa pasarele u Bloku 63 i pukom srećom zaobišao glave brojnih prolaznika, ali i krovove parkiranih automobila.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Foto: Ilustracija

Sve do pre nekoliko dana betonska gromada stajala je nasred staze, jer su stanari odreda nećkali da prijave problem Gradskom stambenom. Razlog - niko nije siguran ko ovo treba da sredi.

- Nije se ranije dešavalo da komad betona sam otpadne. Mislim da je uzrok slaba armatura, ali pošto se nikada nije dešavalo, postavilo se pitanje ko to treba da prijavi i reši - rekao je za medije Veljko Dumić, upravnik zgrade u Gandijevoj 100.

On ističe da se ispod pomenute pasarele nalazi čitav niz radionica i garaža.

- Uvek je objašnjavano da su vlasnici garaža obavezni da održavaju pasarelu. Većinu garaža poseduju stanari iz okolnih ulaza. Samo jedan stanar iz našeg ulaza ima garažu ispod pasarele, te bi obavezu sanacije trebalo da podele svi ulazi zajedno - kaže on.

No, problem je nastao kada je jedna od Veljkovih stanarki poslala žalbu Beokom servisu.

- Odmah nam je stigao nalog od Sekreterijata za inspekcijske poslove da o trošku stanara našeg ulaza otklonimo nedostatke na fasadi. Dali su nam rok od 30 dana. Samo zato što je prijava stigla iz našeg ulaza, moraćemo da platimo, bez obzira što mi najmanje koristimo - kaže Veljko.

On ponavlja da od oko 800 kvadrata pasarele, njegovi stanari imaju samo jednu garažu, dok ostale pripadaju žiteljima još sedam, osam ulaza.

Odavno bi ovaj problem bio rešen, smatra Dumić, da su upravnici svih ostalih ulaza imali priliku da se dogovore.

- U mesnoj zajendici "Mladost" odavno nema nikog. Da postoji, ne sumnjam da bismo sve odavno rešili. Zašto ne funkcioniše, pitajte opštinu - kaže Dumić.

Glomazni komad betona u međuvremenu je ulonjen sa staze, kojim svakodnevno brojni ljudi prolaze na putu do pijace, autobuske stanice, tržnog centra... Blok je odguran pod jedan stub pasarele, ali "pod tepih" nije gurnut i strah da bi i drugi delovi pasarele mogli samo da "skliznu sa armature".

- Postoji mogućnost da na još nekim mestima delovi betona prete da se odvale, a da to ne znamo. Ni za ovaj nismo slutili - napominje on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading