Beograđanin likvidiran u Južnoj Africi bio blizak sa Arkanovim ubicama

Autor: Blic, Republika

Hronika

21.03.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanin Jugoslav Smiljkić (52), koji je likvidiran u subotu u Johanezburgu, navodno je bio u bliskoj vezi sa Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem, ubicama Željka Ražnatovića Arkana, a da li je usmrćen zbog toga istražuje južnoafrička policija.

RepublikaFoto: Republika

Iako je jedna od pretpostavki da je ubijen u nastavku rata balkanskog podzemlja započetom pre dve decenije, istražitelji ne odbacuju mogućnost da je Smiljkić, koda koga su nađena češka dokumenta, likvidiran zbog neraščišćenih računa u vezi sa švercom i prodajom narkotika.

Egzekutori

Ono što je za sada poznato jeste da je Smiljkić ubijen u Rudepurtu, predgrađu Johanezburga, u subotu pre podne. Vozio je motor, ali se zaustavio pored puta i izvadio mobilni telefon da bi nekome poslao poruku. U tom trenutku iza njega se zaustavila crna "honda akord" u kojoj su se nalazile četiri osobe. Iz "honde" su istrčala dvojica egzekutora, obučena u crno, s fantomkama na glavama, maskirani naočarima za sunce, dok su na rukama imali rukavice. U Smiljkića su ispalili najmanje deset metaka. Smiljkić je pao, i dok se jedan atentator vratio u "hondu", drugi mu je prišao i pucao dva puta u lice, kroz vizir kacige. Zatim je i on utrčao u kola i pobegli su.

Mediji u Južnoafričkoj Republici pišu da tamošnji istražitelji proveravaju sve njegove kontakte u toj zemlji, ali i da se istražuju njegove češke veze, jer su dokumenta koja je dobio u Pragu nađena kod njega i sa njima je i ušao u zemlju na Rtu dobre nade.

RepublikaFoto: Republika

Pretpostavka je da je za te papire morao da u Češku unese veću sumu novca, a možda i da otvori firmu. Istražitelji u Johanezburgu ispituju da li je Smiljkić imao bilo kakve veze i sa saradnicima Darka Šarića, koji čeka pravosnažnost presude za trgovinu kokainom, i za koga se verovalo da se izvesno vreme skrivao upravo na jugu afričkog kontinenta.

Bio u Brazilu

- Interesantno je da Smiljkić u Srbiji nije dovođen u vezu sa ozbiljnijim kriminalom. Privođen je samo zbog tuče na splavu pre 15 godina, i to za vreme proslave momačke večeri jednog njegovog prijatelja - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Naši istražitelji, međutim, proveravaju kontakte Smiljkića, koji je mladost proveo na Zvezdari, sa ljudima iz beogradskog podzemlja.

Prema nepotvrđenim informacijama, Smiljkić je pre više od deceniju otišao iz Srbije, ali se stalno vraćao u domovinu. Posebno je interesantno da je izvesno vreme proveo i u Brazilu, pa se ispituje da li je u zemlji fudbala i sambe imao kontakata sa našim kriminalcima koji su davno pobegli iz Srbije i koji iz te južnoameričke zemlje rukovode krijumčarenjem narkotika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading