Suđenje za pranje para Šarićevog specijalca: Njegušu smo dali 100.000 evra!

Autor:

Hronika

21.03.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu juče je počelo suđenje bivšem fudbaleru Crvene zvezde Zoranu Njegušu i drugim optuženim za pranje novca dobijenog od preprodaje kokaina u Italiji, a svoju odbranu iznela je i udovica Vitomira Bajića, pripadnika klana Darka Šarića, koji je pod misterioznim okolnostima stradao u zatvoru u Italiji.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Zoran Njeguš

Optužnica

- Mi smo po mom bratu Tihomiru poslali 100.000 evra u gotovini Zoranu Njegušu. To je bila kapara za dva lokala na Zlatiboru koja smo hteli da kupimo. Kada mi je muž nastradao, Njeguš je pristao da vrati pare. Polovinu, 50.000 evra, poslao je odmah, a posle je slao po 1.500 evra od kirije za te lokale - izjavila je na sudu Draginja Bajić.

Bajićeva: Moj muž je bio pripadnik specijalne jedinice, a plaćali su ga na ruke. Jednom je doneo 44.000 maraka

U optužnici se navodi da je Vitomir Bajić, koji je pred sudom u Milanu bio optužen za trgovinu narkoticima i zločinačko udruživanje, prao novac od droge kupovinom nekretnina. Pored Njeguša i udovice Draginje Bajić, terete se i Nemanja Obradović, Željko Papić i Nebojša Đokić.

Misteriozna smrt u zatvoru

Vitomir Bajić umro je 2011. godine u 43. godini pod misterioznim okolnostima u italijanskom zatvoru Komo. On je pronađen mrtav u ćeliji, a njegova smrt je zvanično zavedena kao samoubistvo iako se pominjala i mogućnost da je u pitanju ubistvo. On je uhapšen u okviru akcije "Loptice" u Budvi 2010. godine i izručen Italiji.

- U nameri da izbegnu oduzimanje imovine stečene nelegalnim putem, imovina Vitomira Bajića prebačena je na optužene koji su bili fiktivni vlasnici - piše u optužnici u kojoj su detaljno nabrojani stanovi, lokali i firme koje su promenile vlasnike, u ukupnoj vrednosti više od dva miliona evra.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

Odbrana

Svi optuženi su negirali krivicu, a prva je svoju odbranu iznela udovica. Ona je objasnila na koji način su ona i njen pokojni suprug došli do novca.

- Mi smo zajednički život započeli 1992. godine, on se vratio iz Libije i znam da mu je odatle uplaćena suma od 100.000 dolara. On je bio pripadnik specijalne jedinice policije. Bio je i instruktor u kampu MUP na Tari. Dosta je radio u Hrvatskoj i Bosni, a plaćali su ga na ruke. Samo jednom prilikom sam od njega kući donela 44.000 tadašnjih maraka - rekla je Bajićeva, ali nije navela kada i pod kojim uslovima je Vitomir napustio MUP.

Kupili "malu kuću od 400 kvadrata"

Bajićeva je navela i da ona i Vitomir nisu trošili novac na skupa putovanja, već isključio na automobile. Novac su, navodno, zaradili i prodajom kuće na Vidikovcu koju su sazidali.

- Od tih para kupili smo lokal i stan u tom kraju grada. Kupili smo i malu kuću na Zlatiboru od četiri sprata, od 400 kvadrata, a stan u Arsenija Čarnojevića od 151 kvadrat smo prodali, ali sam ja ostala da živim u njemu i plaćala kiriju od 500 evra rođaku - rekla je Draginja Bajić.

KO JE BAJIĆ

  • označen kao plaćeni ubica Šarićevog klana
  • Dovodio se u vezu sa ubistvom hrvatskog pomorca Tripe Penovića
  • izručen Italiji zbog šverca 225 kilograma kokaina
  • povezivao se s pokušajem otmice sina Ivice Dačića
  • navodno planirao i likvidaciju novinarke Brankice Stanković

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading