Kad sam ga čuo da plače, laknulo mi je: Deda se skamenio od straha kada mu je unuk pao pod traktor

Autor: EKIPA SRPSKOG TELEGRAFA

Hronika

18.03.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvogodišnji Uroš teško je povređen u selu Đakus kod Žitorađe kada je preko njega slučajno traktorom prešao njegov deda! Mališanu je prednji točak prešao preko leđa, ali je, srećom, sada van životne opasnosti!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
U ŠOKU Batica Mladenović

Čuo vrisak

Nesreća se dogodila u nedelju pre podne, oko 11 časova, u dvorištu kuće porodice Mladenović. Dete je bilo napolju i igralo se, dok je deda Batica pokušavao da zakači prikolicu na traktoru. Pošto nije imao dovoljno prostora u dvorištu morao je da ga preparkira. Seo je u traktor marke ferguson i krenuo u rikverc, kada je mališan koji se nalazio ispred traktora potrčao ka njemu želeći da se i on popne kod dede u vozilo.

- Batica se kretao unazad i gledao je u tom pravcu, nije obratio pažnju da dete trči za njim. Samo je u jednom trenutku čuo vrisak deteta - ispričao je dečakov otac, a Baticin sin.

- Svi smo bili u dvorištu jer je bio lep dan. Kada je čuo vrisak, moj otac je momentalno stao i tek tada shvatio šta se desilo. I mi smo odmah dotrčali. Uzeo sam sina, smestio ga u automobil i sa suprugom ga odvezao u dom zdravlja u Žitorađi - priča Milan Mladenović.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Dečakov otac: Moj sin je operisan u Nišu i, na sreću, sve je dobro prošlo

Nakon što mu je ukazana pomoć u domu zdravlja, mališan je prebačen na dalje lečenje u Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju, a odatle u niški Klinički centar. Prednja guma traktora je prešla preko leđa i leve dečakove noge. Milan kaže da je, na sreću, sve dobro prošlo i da je detetu samo prignječena noga i da je operisan u Nišu. Sreća je što je guma samo malo zakačila mališana i što je reč o manjem traktoru, koji nije puno težak.

Ne može da se smiri

- Supruga je sada sa njim i, hvala bogu, sve je dobro. Moj otac je još uvek u šoku, mnogo je uplašen. Kao i mi, pomislio je na najgore, uz to ga grize savest i, evo, čitav dan ne može da se smiri - dodaje dečakov otac.

Deda: Sledio sam se od straha

Batica Mladenović vidno potresen kaže da se sledio od straha kada je shvatio šta se dogodilo.

- Uroša uopšte nisam video. Išao sam unazad traktorom i samo sam u jednom trenutku primetio da je odskočio. Odmah sam ugasio, izašao i video Uroša ispod traktora! Sledio sam se. On je plakao i to što sam ga čuo da plače, malo me je ohrabrilo - kazao nam je Batica drhtavim glasom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading