"Kobri" četiri i po godine jer je upucao kolegu iz nehata

Autor: Tanjug

Hronika

24.08.2017

10:57 >> 10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora pripadnika vojne jedinice "Kobre" Nemanju Ilića, jer je u beogradskoj kasarni "Vasa Čarapić" u decembru 2014. godine, prilikom čišćenja pištolja, iz nehata upucao kolegu, koji je zbog toga preminuo.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Apelacioni sud u Beogradu

Apelacioni sud smatrao je da je tokom postupka uvrđeno da Ilić nije izvršio krivično delo ubistvo iz nehata, kako mu je to optužnicom stavljeno na teret, već krivično delo "nehatno lišenje života", za koje je osuđen.

Ovom odlukom potvrđena je druga prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu i odbijena žalba tužilaštva koje je tražilo višu kaznu.

Prvom ukinutom presudom, Ilić je bio osuđen na pet godina zatvora zbog krivičnog dela ubistva.

Ilić je osuđen jer je 8. decembra 2014. godine u Beogradu, lišio života M. D. za vreme smene u kojoj su zajedno bili angažovani u timu radi zadatka.

Dok su čekali poziv da obave zadatak u kasarni "Vasa Čarapić", nepropisno rukujući pištoljem, Ilić ga je rasklopio da bi ga očistio od nečistoća koje se nakupe od tkanine prilikom nošenja, dok je M.D sedeo u fotelji dijagonalno od njega.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading