Zloupotrebe u Železnicama Srbije: Evo kakva je presuda za Šarančića!

Autor: Republika

Hronika

12.03.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić i troje saradnika oslobođeni su danas optužbi da su zloupotrebom položaja oštetili to javno preduzeće.

Foto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Milanko Šarančić

Osim Šarančića, pred Specijalnim sudom optužbi su oslobođeni i bivši pomoćnik direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP "Beograd" Zoran Milićević, bivši pomoćnik direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u istom preduzeću Dragoslav Pejčić, zastupnik preduzeća "Korel" iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću "Sibeks" Milorad Čelebić.

Šarančić i saradnici optuženi su da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno položaja odgovornog lica.

Optužnica protiv njih podignuta je u decembru 2010. godine, a izmenjena je u junu 2016.

Šarančić i ostali su optuženi da su ugovorili nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije Veden reil, a tužilaštvo smatra da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji uz niže troškove.

Presudu je 2015. godine ukinuo Apelacioni sud i naložžio da se suđenje ponovi.

Ponovljeno suđenje Šarančiću i ostalima okončano je sredinom januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading