Zgazio dve devojčice kod vrtića u Rumi, a kažnjen SMANJENJEM PLATE!

Autor: blic.rs

Hronika

09.03.2019

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Disciplinski postupak protiv vozača kombija za dostavu hrane koji je 12. oktobra u dvorištu Vrtića "Kockica" u Rumi pregazio dve petogodišnje devojčice je završen, a on je kažnjen jednokratnim smanjenjem plate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Njegova koleginica, referentkinja za bezbednost u vrtiću, takođe je kažnjenja jednokratnim smanjenjem plate, a vaspitačice koje su u tom trenutku bile sa decom u dvorištu premeštene su u drugu grupu.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" Radoslav Mašić potvrdio je da je postupak povodom tog incidenta završen uz napomenu da je najvažnije da se devojčice osećaju dobro.

- Nakon opsežne istrage tokom disciplinskog postupka koju su obavili naša ustanova, policija i tužilaštvo, odlučeno je da vozač kombija koji je učestvovao u incidentu bude kažnjen smanjenjem plate i on je i dalje zaposlen kod nas. Utvrdili smo da je došlo do propusta kod referentkinje za bezbednost u vrtiću te je i ona kažnjena zato što deo na kome se dogodio incident nije bio propisno obeležen kao ekonomski prilaz vrtiću - objasnio je Mašić.

Roditelji zatečeni

Lj. P, majka jedne od povređenih devojčica, kaže da je potpuno zatečena vešću da je postupak okončan, jer ih niko nije o tome obavestio.

- Jedino što znamo jeste da su vaspitačice premeštene u drugu grupu. Znamo da je tužilaštvo vodilo neki postupak i čekali smo njegov ishod. Mi nismo jedni od onih ljudi koji će stalno da zapitkuju šta se dešava i da vršimo pritisak na nekoga. Smatramo da svako treba da radi svoj posao časno i pošteno. Nama je najbitnije da nam je dete dobro. Pošto nismo dobili ništa zvanično, sačekaćemo da čujemo šta kažu u tužilaštvu. Ukoliko su zaista obustavili postupak, konsultovaćemo se sa advokatom i odlučiti da li ćemo privatno pokrenuti nešto pred nadležnim organima i protiv koga, pošto praktično niko nije kažnjen - rekla je ona, uz napomenu da "kaznu" određenu vozaču i referentkinji za bezbednost u vrtiću ne želi ni da komentariše.

Na pitanje da li su disciplinskim postupkom preduzete neke mere protiv dve vaspitačice koje su bile u dvorištu sa decom tokom incidenta, kratko je odgovorio: "Premeštene su u drugu grupu."

- Najbitnije je da su devojčice dobro, da su se oporavile i sada redovno pohađaju vrtić. Radi smirivanja strasti odlučeno je da se vaspitačice rotiraju i da njihove koleginice iz druge grupe zauzmu njihovo mesto. Mi smo uradili sve što je u skladu s našim nadležnostima, a kako smo obavešteni, Osnovno javno tužilaštvo u Rumi obustavilo je postupak protiv našeg kolege koji je upravljao dostavnim vozilom zato što su tokom istrage utvrdili da u tom incidentu nije bilo elemenata krivičnog dela - rekao je Mašić.

Podsetimo, petogodišnjakinje su povređene u dvorištu vrtića kada je na njih naletelo dostavno vozilo dok su na betonu crtale kredama. Jedna devojčica je lakše, a druga teško povređena, pošto su joj slomljene kosti lica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading