TRAGEDIJA U PIROTU: Čovek palio strnjiku, pa stradao u pokušaju da ugasi vatrenu stihiju!

Autor: rts.rs

Hronika

09.03.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stariji muškarac stradao je oko podne u požaru kod pirotskog sela Barje Čiflik. Pretpostavlja se da je uzrok požara paljenje strnjike na njivi.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Mesto nesreće

U vatrogasnom bataljonu u Pirotu kažu da svakoga dana, kada je lepo vreme, ugase 10 do 15 požara koji su direktna posledica ljudskog nemara.

Meštani kažu da je stradali muškarac čistio voćnjak od trave i sam zapalio strnjiku. Kada je vatra zahvatila susedne parcele, pokušao je da je ugasi.

- Čovek je pao tamo, gledali smo sa glavnog puta, nismo znali šta se dešava. Vrlo brzo su ugasili požar. Hitna pomoć je vrlo brzo prišla - priča Slavoljub Manojlović iz Barje Čiflika.

Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Pretpostavlja se da se nesrećni čovek ugušio.

Milan Radovanović iz radio-kluba "Pirot" navodi da, od kada je lepo vreme, svojom kamerom stalno uočavaju požare u pirotskoj kotlini.

- Vatrogasci reaguju, ali je ovo bila velika nesreća i čovek se ugušio od gustog dima od spaljivanja strnjike - kaže Radovanović.

Manojlović ističe da svi upozoravaju da se to ne radi.

- Nemamo tu kulturu i sami smo krivi. Žalosno je za ovog čoveka, ali mislim da je sam sebi naneo smrt - kaže Manojlović.

Miljan Pančić, načelnik sektora za vanredne situacije Pirot, naglašava da ljudi moraju da znaju da tim svojim postupcima ugrožavaju svoju ličnu bezbednost, ali bezbednost drugih.

- Ovom prilikom smo videli da su to nenadoknadive štete. Ljudski život je najvredniji - kaže Pančić.

Broj požara u pirotskom kraju od početka godine je veći četiri puta nego lane. Od početka februara vatrogasci su intervenisali više od stotinu puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading