Na Čabinom spisku za odstrel i jedan političar: Nudili mu 50.000 evra za njegovo ubistvo!

Autor:

Hronika

06.03.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćeni ubica Čaba Der (38) iz Čantavira, uhapšen u Pragu, planirao je i ubistvo jednog srpskog političara, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
TRAŽE GA TRI ZEMLJE: Čaba Der ubijao po Evropi

Istraga o likvidaciji Nebojše Markovića početkom januara ove godine na Banovom brdu, za koju je osumnjičen Der, pokazala je da je ovaj plaćeni sarađivao sa svima koji su imali para da mu plate. Tako su isplivale i informacije da je on imao ponudu da za naknadu od 50.000 evra likvidira jednog funkcionera! Posao je, međutim, propao, najverovatnije jer je otkriven Derov identitet i raspisana je međunarodna poternica za njim, kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Počeo kao lopov

- Čaba je u kriminal uplovio kao sitan lopov, zbog čega je često bio na robiji. Upravo u zatvoru kriminalci su ga preobrazili u plaćenog ubicu. Otad je sarađivao sa mafijašima, među kojima su i članovi ozloglašenog "kavačkog klana", bio je blizak s Naserom Keljmendijem, ali i sa mnogim srpskim kontroverznim biznismenima koji su ga angažovali da zastrašuje žrtve, prebija ih, pa i likvidira - priča naš sagovornik.

Foto: MUP Srbije
Uhapšen u Češkoj

Nudi informacije za status svedoka?

Čaba Der, kako je Srpski telegraf pisao, spreman je da progovori i otkrije ko ga je angažovao i za koje likvidacije. On navodno ima i listu za odstrel, a propevao bi ukoliko bi dobio status svedoka-saradnika i time izbegao maksimalnu kaznu od 40 godina robije.

Kako dodaje, Čaba je tako sarađivao i sa Vojislavom Škrbićem, koji je slovio za jednog od najjačih ljudi u novosadskom podzemlju.

Čaba radio za "kavačane", bio blizak sa Keljmendijem, a sarađivao sa svima koji su imali da mu plate

- Škrbić mu je platio da ubije kriminalca Branislava Jelačića, zbog čega je Čaba robijao 14 godina. Po izlasku iz zatvora nastavio je s poslom plaćenog ubice. Prema dosadašnjim informacijama, jedan od kontroverznih biznismena nameravao je da Čabi iskešira pozamašnu sumu novca kako bi likvidirao političara koji mu se našao na putu i ometao ga u poslu. Posao je trebalo da bude sklopljen, ali im je plan propao jer je Čaba postao osumnjičeni za ubistvo na Banovom brdu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: youtube.com/pink.rs
Ubistvo na Banovom brdu

Zaplena u Pragu

Čaba Der uhapšen je u petak uveče u Pragu, a prilikom pretresa stana u kojem je boravio zaplenjeni su falsifikovana dokumenta, dva pištolja i prigušivač, perika, naočare bez dioptrije, kao i mobilni telefon. Protiv njega je zbog ilegalnog oružja pokrenut postupak u Češkoj, a osim za likvidaciju u Beogradu, tereti se i za ubistvo Hrvata Ivana Serdarušića u restoranu u Amsterdamu i ubistvo biznismena Lasla V. u Budimpešti.

ČINJENICE
Dosije "Čaba"
2004. osuđen zbog likvidacije novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, za koju mu je platio Vojislav Škrbić
2017. po izlasku iz zatvora uhapšen i proteran iz BiH zbog sumnje da je pripremao likvidaciju vođe "barskog klana" Alena Kožara
2018. Mađarska izdala poternicu za njim zbog sumnje da je na parkingu u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.
2019. hicima iz pištolja u Beogradu likvidirao Nebojšu Markovića, zeta Aleksandra Šarca, pripadnika bande "Pink Panter"
2019. Holandija raspisala poternicu za Derom zbog ubistva Hrvata Ivana Serdarušića. Hrvat navodno ubijen zbog 100 kilograma kokaina

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading