Uhvatio me je za du*e čim sam ušla u kancelariju: Marija Lukić za Srpski telegraf o detaljima Jutkinog uznemiravanja

Autor:

Hronika

01.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Lukić, žrtva polnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, rekla je za Srpski telegraf da je, nakon što je javno ispričala šta je preživela i kako ju je on uznemiravao, počela da dobija pretnje i uživo i telefonski, kao i putem društvenih mreža.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Brus
Milutin Jeličić Jutka

- Sve sam prijavila policiji, ali ne znam da li je iko od tih koji su mi pretili procesuiran. Ipak, nadam se da će sada, kada je sve izašlo u javnost, slučaj dobiti epilog. Ako treba, ja ću peške ići do Strazbura - rekla je ona i podsetila da nije jedina Jutkina žrtva.

LJUBIO NA SILU

Lukićeva je ispričala da se već prilikom prvog susreta sa Jeličićem on neprilično ponašao.

- Pokušao je da me poljubi u usta i hvatao za butinu, a odmah nakon što sam otišla od njega počeo je da mi šalje na desetine SMS poruka - ispričala je Marija Lukić početak seksualnog uznemiravanja od ovog funkcionera koje je godinama trpela.

Foto: Printskrin

Lukićeva je između ostalog opisala i da ju je predsednik Brusa već pri upoznavanju prilikom razgovora za posao zagrlio i poljubio u kraj usne, kao i da ju je na rastanku uhvatio za zadnjicu. Istog dana joj je otvoreno rekao da mora da se najpre učlani u Novu Srbiju, čiji je on tada bio poverenik, kako bi "opravdao" njeno zaposlenje.

RepublikaFoto: twitter.com/LevicaSrbije
Marija Lukić

- Dok sam popunjavala pristupnicu, on mi je stavio ruku na butinu. Rekao je: "Ništa ne brini, biće sve u redu što se tiče posla. Naći ćemo mi posao tebi. Kako da nema posla za takvu osobu sa toliko iskustva, takvu lepoticu". Ja mu sklonim ruku i nastavim da popunjavam. Ali on se meni uporno približava. Kad sam htela da ustanem, on me je dohvatio i poljubio u usta. Počela sam da ga guram i rekla mu da ne želim posao preko kreveta - ispričala je Marija Lukić.

Foto: Printskrin

PRETNJE BATINAŠA

Jutka ju je zatim pustio da ode i izvinio se, ali je odmah potom nastavio sa telefonskim, a kasnije i uznemiravanjem uživo. Za dve godine, koliko je Marija radila kao njegova sekretarica, Jutka joj je poslao preko 15.000 lascivnih i vulgarnih SMS poruka u kojima ju je pozivao da bude intimna s njim. U porukama se može videti da ju je seksom ucenjivao kako bi joj obezbedio napredovanje u poslu.

Foto: Printskrin

Sve sam prijavila policiji i nadam se da će slučaj dobiti epilog. Ako treba, peške ću do Strazbura

Foto: youtube.com/RTV Brus

- Uznemiravanje je bilo konstantno, govorio je svakakve stvari, slao poruke. Jednom prilikom me je na silu poljubio - rekla je Marija, koja je sve trpela zarad životne egzistencije imajući u vidu da je majka dvoje dece.

Na listi Nove Srbije

Na lokalnim izborima u Brusu 2016. godine Jeličić je ubedljivo pobedio na izbornoj listi "Nova Srbija - Milutin Jeličić Jutka". On je tada osvojio 19 mandata, dok je drugoplasirana lista "SNS - Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" osvojila sedam. Već naredne godine u avgustu kompletan odbor s njim na čelu pristupio je SNS.

Kada više nije mogla da izdrži, sve poruke je postavila na Fejsbuk, nakon čega su je u gradu presrela trojica njegovih batinaša.

15

hiljada lascivnih i vulgarnih SMS poruka poslao Jutka Mariji za dve godine

- Seli smo u restoran, a oni su me naterali da obrišem poruke i napišem da ništa od toga nije istina. Morala sam to da uradim, pretili su mi - navela je Lukić.

Foto: Printskrin

Srećom, neko od gostiju restorana je čuo razgovor i prijavio slučaj policiji, posle čega joj je stigao poziv da se javi policiji kako bi dala izjavu.

Iako smo ovim povodom pokušali da dobijemo i Jeličićev komentar, on je do zaključenja broja bio nedostupan.

ČINJENICE
Poruke koje je Jutka slao Mariji Lukić
Izvini što sam te malo ljubio danas, malo nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano
Pa ne moraš, srce, da se je*eš. Ako ti nije do toga, srce, nije to uslov
Lepa si, zgodna si, ako treba i seks zbog posla da niko ne zna, a da ti traži neki privatnik. Što da ne. Ja da sam žensko, prihvatio bih
Jaoj što te želkam, srce. Kad bi još ti želela da se volkamo, mazimo malo barem. Bilo bi nam super, cmokiću

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

01.03.2019 07:09

Pohvala za Telgraf. Nadam se da je ovo početak istinitih izveštavanja od strane vašeg lista,