Srpkinja glavni narko-bos u Španiji: Uzgajala plantaže marihuane, sa njom palo još 13 Srba

Autor: Republika

Hronika

28.02.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinja J. A. (30) uhapšena je u blizini Valensije zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je u Španiji proizvodila drogu i izvozila je na tržište Holandije i Danske!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je obelodanila španska policija, sa J. A. je uhapšeno još 13 Srba koji su radili na njenim plantažama za uzgoj marihuane.

- Uhapšeni su uglavnom srpski državljani, a na dve plantaže otkriveno je 3.000 biljaka u različitim fazama rasta, kao i oko 200 kilograma marihuane koja je bila osušena i spremna za prodaju - saopštila je španska policija.

Nađen sef

U kuću u kojoj J. A. živi u Valensiji specijalci su upali pod punom opremom i u sefu pronašli 24.000 evra.

- Otkriveno je da su članovi bande iznajmljivali kuće ili farme, a mozak operacije bila je J. A., koja je imala i fiktivnu firmu za prodaju semena voća i povrća i đubriva. Zaposlila je ljude uglavnom iz Srbije, mada je među uhapšenima bilo i Bugara i Španaca koji već imaju dosijee. Interesantno je da je svaka plantaža imala i dvojicu stražara, Bugarina i Srbina, naoružane električnim pištoljima za odbranu - obelodanili su španski mediji.

- Marihuanu su čuvali 24 sata dnevno, a neki od pripadnika grupe su čak spavali na plantažama kako bi vodili računa o biljkama - navode oni koliko je dobro bila organizovana grupa koji je predvodila tridesetogodišnja Srpkinja.

Plantaže marihuane koje je ona napravila, kako navode, bile su moderne, opremljene reflektorima, klima-uređajima, sejalicama, filterima i ventilatorima.

- Osim toga, uhapšeni koji su radili za J. A. koristili su i hemijska sredstva kojima se ubrzava cvetanje, a samim tim i pospešuje proizvodnja, odnosno uvećava profit - naveli su oni.

Drogu spremnu za prodaju, kako navode tamošnji mediji, izvozili su u Dansku i Holandiju, jer je cena u tim zemljama daleko viša nego u Španiji.

I brat umešan

- Osim što su uzgajali marihuanu za evropsko tržište, sumnja se da je Srpkinja novac zarađen od prodaje droge ubacivala u legalne tokove, pa je policija prilikom pretresa kod nje zaplenila i dokumentaciju koja sadrži i fiktivne račune koji su navodno plaćani firmi koju je otvorila - navode izvori iz istrage.
Izvori španskih medija kažu i da je u proizvodnji i trgovini narkoticima J. A. pomagao njen brat.

- Sumnja se da se on u avgustu prošle godine sklonio u Srbiju i za njim je raspisan evropski nalog za hapšenje - naveli su oni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading