Zbog nepažnje smo izgubili divne ljude: Meštani Donjeg Međurova traže veću kaznu za vozača "autobusa smrti"!

Autor: Republika

Hronika

27.02.2019

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Donjeg Međurova i Čokota zatečeni su optužnim predlogom da se Milanu Z., vozaču "autobusa smrti" sudi sa mogućnošću da najviša kazna bude, kako oni tvrde, samo osam godina. Prema ovom sudskom predlogu, on se na saslušanju izjasnio da nije kriv.

RepublikaFoto: facebook.com/Milan Zdravkovic-Cudo
Milan Zdravković, vozač "autobusa smrti"

U tom dokumentu se navodi i da na pružnom prelazu, kada je nailazio voz, nije pogledao levo i desno, nego da je gledao pravo i da nije stao na znak "Stop". nakon toga poginulo je sedmoro ljudi, a tridesetoro povređeno.

Marko Jovanović, meštanin Donjeg Međurova koji je tog jutra 21. decembra bio u kobnom autobusu kaže da sada "ni jedna kazna ne može da vrati mrtve".

- Ne znam kako se određuju ta krivična dela, ali da je osam godina malo, malo je. Iskreno, sada posle takve tragedije ni jedna kazna nije dovoljna. Bolje da je bio skoncentrisaniji, da je vodio računa nego sada da licitiramo koliko ga treba kazniti. Nikakva kazna ne može da vrati ljude i decu. Ja sam imao sreću i prošao sam s povredama, a ne mogu ni da zamislim šta misle o toj kazni oni koji su izgubili najdraže - priča Jovanović.

Dejan Rajković, čija je ćerka srećom zakasnila na autobus tog jutra takođe kaže da je to mogućnost male kazne koju može da dobije vozač "Niš ekspresa".

- Recimo i da dobije osam godina kazne. On će izaći iz zatvora, neće živeti mirno, ali će živeti dok su sedam porodica zavijene u crno. Sada mogu da ga osude ne na osam nego na 48 godina, izgubismo zbog nepažnje divne ljude - priča Rajković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading