Ja sada moram da se ubijem! Poslednje reči Đurćeva lede krv u žilama

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

27.02.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je pucao u Mirka Butuliju u AMSS, Predrag Đurđev poslednje reči uputio radniku obezbeđenja. Sudarili se na vratima, a potom se odmakao i pucao sebi u glavu.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Predrag Đurđev

Ja sada moram da se ubijem - rekao je generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev radniku obezbeđenja, a potom je sebi presudio hicem iz pištolja. 

Neki sekund pre toga usmrtio je predsednika saveza Mirka Butuliju.  

- Isti pripadnik obezbeđenja samo sat ranije razdvojio je generalnog sekrtara AMSS i jednog od direktora Ivana J., čija je svađa pretila da se pretvori u fizički sukob - navodi izvor iz Saveza.  

- Butulija je, kada je za to saznao, pokušavao razgovorom da razreši nastalu situaciju i smiri konflikt koji je izbio između kolega u njegovoj firmi.  

Zato je od Ivana J., koji je inače njegov kum, kao i od bliskog saradnika i prijatelja Đurđeva, zatražio da napišu i pismene izjave o sukobu. Smatrao je da će to smiriti tenziju, jer je već bio kraj radne nedelje. Želeo je da predstojeći vikend svi dočekaju mirno i staloženo.  

- To kao da je dodatno izrevoltiralo Đurđeva, kome je očigledno mrak pao na oči. Izvukao je pištolj, koji je držao na leđima zakačen za pantalone - opisuje tragediju izvor. - Uzviknuo je: "Hoćeš izjavu, evo ti izjava"! Zatim je ispalio osam hitaca. Četiri su pogodila Butuliju u grudi, a jedan u glavu.  

U tom trenutku u kancelariju je utrčao čovek iz obezbeđenja, koji se sa izbezumljenim Đurđevim sudario na vratima. Ovaj je koraknuo nekoliko puta unazad, a zatim pucao sebi u glavu.  

Istraga je pokazala da je Đurđev ubio Butuliju iz pištolja za koji je imao dozvolu za nošenje. U njegovom stanu je pronađeno još devet komada oružja u legalnom posedu. On je bio ljubitelj pištolja i redovno je išao u streljanu.

Problem je, međutim, što je oružje gotovo uvek nosio i na poslu. Bio je preke naravi, često se svađao sa kolegama. Mnogi su ga izbegavali da ne bi ulazili u raspravu sa njim. Sa druge strane o Butuliji svi imaju samo reči hvale. Voleo je da pomogne, a sa saradnicima je imao divan, drugarski odnos.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading