Kajem se, Butulija bi bio živ da sam izašao! Pajtos uhapšene američke foke šokirao sve u sudnici

Autor: T. M.

Hronika

26.02.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje bivšem američkom marincu Danijelu Dejvidu Korbertu i trojica Srba optuženih za nedozvoljeno posedovanje oružja nastavljeno je juče svedočenjem policajca Zvonka Đorđevića, koji je u trenutku hapšenja osumnjičenih pratio jednog od njih.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Suđenje bivšem američkom marincu Danijelu Dejvidu Korbertu nastavljeno juče

Pored Korbeta, bivšeg pripadnika elitne jedinice Foke, optuženi su Nikola Andrašević, Nikola Vučeljić i Nenad Pavlica, a policajac je tokom svedočenja ispričao da su pratili jednog od osumnjičenih pošto su imali saznanja da se bavi prodajom narkotika.

- Pratili smo Andraševića. On se 31. januara prošle godine sastao sa Vučeljićem, a potom su automobilom došli do Kumodraža, gde su se sastali sa Pavlicom. Vučeljić je tada predao kesu Pavlici, koji se potom udaljio. Nakon nekog vremena se pojavio na to mesto i vratio kesu Vučeljiću. Mi smo potom nastavili da pratimo vozilo u kojem su bili Vučeljić i Andrašević, sve do Autokomande, gde smo ih presreli i u kesi pronašli pištolj - ispričao je policajac.

Korbet nudi jemstvo od 20.000 evra

Odbrana optuženog Amerikanca Dejvida Korbeta, koji je uhapšen 31. januara 2018. u štek-stanu u Beogradu, zatražila je ukidanje pritvora uz jemstvo od 20.000 evra. Ipak, sud je to odbio.

Odbrana optuženog Pavlice zatražila je potom ukidanje pritvora za svog branjenika, što je sud odbio. Pavlica, koji je radio u AMSS u obezbeđenju direktora, koji je ubijen u petak u sedištu saveza, izjavio je da se pridružuje zahtevu svog branioca, ali i da se kaje što je na prethodnom pretresu umesto ukidanja pritvora zatražio blažu meru sa nanogicom.

- Kajem se. Možda bi Mirko Butulija bio živ da sam izašao. Osećam se krivim - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading