Sad nek' se zezaju sa zakonom: Kondukterka koja je vozila autobus bez dozvole POPILA OTKAZ, a sa njom i vozač!

Autor: novosti.rs

Hronika

25.02.2019

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kondukterka T. A. (31) koja je u nedelju vozila "Lastin" dabl-deker autobus bez dozvole na liniji Beograd - Subotica, kao i vozač N. R.(59) koji ju je zamolio da preuzme volan, otpušteni su zbog ovog incidenta. Kako navode u Saobraćajnom prevozniku "Lasta", svi odgovorni za ovaj nemar, biće sankcionisani.

Foto: facebook.com
T. A. i N. R. dobili otkaze zbog velikog propusta

Na vanrednoj sednici Izvršnog odbora održanoj u ponedeljak uz prisustvo svih direktora i rukovodioca zaključeno je da se u nedelju dogodio nesvakidašnji događaj kada je vozač ustupio upravljanje autobusom kondukterki, koja nije posedovala dozvolu D kategorije.

- Prethodno navedeni postupci predstavljaju grubo kršenje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima i bezbednosti putnika, ali i povredu radnih obaveza i discipline - navode iz "Laste".

Podsećamo, dabl-deker je zaustavili kikindska saobraćajna policija zbog rutinske kontrole, a vozač se pravdao da je zbog stomačnih problema volan morao da prepusti koleginici, zamolivši je da autobus pomeri do prvog isključenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading