SIN MUŠKARCA KOJI SE OBESIO DA MU NE BI ODSEKLI NOGU: Dozivao sam ga: "Ćale, ćale!", ali nije reagovao!

Autor: alo.rs

Hronika

25.02.2019

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomir Milenković (65), zvani Dunja, iz mesta Veliko Laole, obesio se u pomoćnoj zgradi, pošto mu je u bolnici prethodno saopšteno da će mu odseći nogu iznad kolena, zbog gangrene.

RepublikaFoto: Photo by Eva Blue on Unsplash
Foto: Ilustracija

Danijel Milenković, Radomirov sin, pronašao je oca tog kobnog dana bez znakova života.

Tragedija se dogodila u četvrtak, 21. februara, oko 18 sati, u porodičnoj kući Milenkovića u selu Veliko Laole kod Petrovca na Mlavi. 

Prema rečima njegovog sina Danijela, Radomir se dugi niz godina borio s dijabetesom, a nakon što je sam potpisao da izađe iz petrovačke bolnice, digao je ruku na sebe. 

- Bolovao je od dijabetesa već desetak godina. Pre tri godine mu je na levoj nozi amputiran prst, tačnije palac. Bio je to početak gangrene, zbog čega je prst morao hitno da se odstrani. Pre nekih mesec i po dana, isto to se pojavilo na desnoj nozi. Desetak dana pred smrt bio je na lečenju na hirurgiji u petrovačkoj bolnici. Imao je visoku temperaturu i ništa nisu mogli da mu rade na nozi. Kada je temperatura spala, gangrena je uznapredovala, došla je maltene do kolena - kaže Danijel Milenković.

Radomirov sin dodaje da su njegovom ocu u sredu ujutru saopštili da treba da mu amputiraju nogu iznad kolena, kako se gangrena ne bi širila dalje.

- Moj otac to nije želeo. Pričao mi je još pre nekoliko godina da to nikada neće da dozvoli i potpisao je da izađe iz bolnice. Moja supruga ga je dovezla direktno kući. Ja sam bio u gradu i kupovao mu lekove, da bi nekih 15 do 20 minuta kasnije nazvala njegova supruga i rekla da se obesio u pomoćnoj zgradi - priča potresen Danijel.

- Ja sam ga zatekao kako visi. Prvo ga je našla njegova supruga, moja maćeha, a kada sam stigao, video sam i ja strašan prizor! Došao sam do njega i dodirnuo ga po rukama. Vikao sam: „Ćale! Ćale!", međutim, nije reagovao. Pozvao sam policiju i rekli su nam da ne diramo ništa, valjda da bi se utvrdilo da nema možda krivičnog dela. Međutim, svakako je reč o samoubistvu - ispričao nam je Radomirov sin.

Radomir Milenković je sahranjen u subotu na lokalnom groblju u Velikom Laolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading