Za Čaba Derom tragaju policije tri zemlje: Plaćeni ubica iz Srbije sa najviše crvenih poternica

Autor: Blic, Republika

Hronika

24.02.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za plaćenikom Čabom Derom (39) trenutno zbog ubistava tragaju policije tri zemlje: Srbije, Mađarske i Holandije, ali je pitanje koliko je ljudi, i to po nalogu, likvidirao ovaj Čantaviranin u protekle dve godine, od kada je pušten iz zatvora posle izdržane kazne zbog egzekucije Branislava Jelačića.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Čaba Der

Likvidacije za koje je za sada osumnjičen počinio je za malo više od pet meseci, i to u različitim delovima Evrope, i trenutno je državljanin Srbije koji ima najviše crvenih poternica, posle narko-bosa Zorana Jakšića, koji je u zatvoru u Peruu zbog trgovine drogom i ubistava.

- Izrastao je u ozbiljnog plaćenika, o čemu svedoči njegova karijera po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. Angažuju ga kriminalni klanovi širom Balkana da eliminiše nepoželjne, jer je verovatno i za ubistvo u Ivana Serdarušića u Holandiji, naređenje stiglo iz Hrvatske, odakle je žrtva poreklom. Uz to, Derovo znanje mađarskog jezika, kao i to što njegov rodni kraj gravitira ka Mađarskoj, pogodan je i tamošnjim kriminalnim grupama da ga vrbuju da za njih odradi najprljavije poslove - kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama.

Upravo ta razgranata poslovna mreža širom Balkana, pretpostavlja se, omogućava Čabi Deru i da se posle likvidacije mete sakrije.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der

- U prvom mahu se sumnjalo da će ga organizator poslednje likvidacije, Nebojše Markovića u Beogradu, možda eliminisao da ga ukoliko padne ne razotkrije. Međutim, Der je beskrupulozan, ne zanima ga da li će ostaviti traga prilikom ubistva, i kao takav pogodan je da odradi još neke "poslove". Verovatno je utočište našao kod nekog za koga je već radio i ko će ga opet angažovati da eliminiše nepoželjnog bivšeg saradnika ili rivala. Informacije ukazuju da je radio i za kriminalne grupe iz uže Srbije, Hrvatske, Mađarske, ali i za crnogorske. Bio je u kontaktu i sa grupom narko-bosa Nasera Keljmendija, čiji poslovi su razgranati širom Balkana, a najveći uticaj ima na Kosovu i Metohiji i Bosni i Hercegovini, pa nije nemoguće da je tamo našao utočište - ukazuje sagovornik iz istrage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading