Bio je leden, kao da je celu noć bio na mrazu: Roditelji preminolog mladića iz doma u šoku

Autor:

Hronika

23.02.2019

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok tužilaštvo čeka obdukcioni nalaz kako bi odlučilo o daljem postupanju u slučaju smrti S. Đ. (27), štićenika Doma za odrasle i ometene u razvoju u selu Trbunju, njegovi roditelji u čudu su kako je mogao da se smrzne kad je bio nepokretan i nije mogao sam da izađe iz svoje sobe.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Dom za ometene u razvoju

- Imao je simptome kao neko ko je celu noć proveo napolju, a naš sin je bio gotovo nepokretan. Kretao se samo uz tuđu pomoć, tako da to nije imalo logike. Nije mogao sam da napusti postelju - rekao je Žarko, otac preminulog mladića.

Ipak, dok se ne okončaju sva toksikološka ispitivanja i ne utvrdi zbog čega je preminuo, on ne želi nikog da optuži.

Otac: Kretao se samo uz tuđu pomoć, tako da nije mogao sam da napusti postelju

S. Đ. je preminuo 1. februara od posledica upale pluća, a uzrok fatalnog ishoda izaziva različite sumnje jer je u prokupačku bolnicu dovezen sa temperaturom od svega 25 stepeni.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Dom u kome je dečak preminuo

Roditelji su posetili sina četiri dana pre nego što je umro i nisu primetili da je teško bolestan. Stvari su se naglo iskomplikovale i sada im ostaje samo da čekaju šta će pokazati toksikološki nalazi, za koje je potrebno dva meseca.

 25 stepeni izmerena temperatura S. Đ. kada je primljen u bolnicu, gde je umro

O nehumanim uslovima u kojima žive štićenici doma saznalo se tek nakon smrti S. Đ., koji je treći štićenik koji je preminuo za svega mesec dana. Ulazak u sobe nije dozvoljen nikom, pa ni roditelji S. Đ. nikad nisu videli prostoriju u kojoj je on boravio iako je tamo bio devet godina.

Upućeni kažu da su sobe pune vlage i ledene, a da mnogi pacijenti i nemaju dušeke, već spavaju na sunđerima i najlonima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading