ZAPUCAO U KLUBU U KOM JE BILO 200 LJUDI I PRESUDIO DAMJANU: Ubica iz Zipe osuđen na 35 godina robije!

Autor: blic.rs

Hronika

19.02.2019

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreten Nikolić (25) osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima noćnog kluba "Zipa" u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine. Ovu presudu doneo je Viši sud u Valjevu.

 

 

Zločinu koji je uznemirio Valjevo prethodio je verbalni, a potom i fizički obračun dvojice mladića ispred "Zipe", kada je ubijeni Dragojlović, koji je u tom klubu bio angažovan kao obezbeđenje, Nikoliću zadao nekoliko udaraca rukama i nogom.

Ubica je nakon toga otišao, ali se ubrzo vratio naoružan pištoljem i prvo ispalio hitac u staklo kluba, da bi potom i ušao u unutrašnjost "Zipe" pucajući u Dragojlovića i ostale goste.

Od nekoliko metaka koje je ispalio u njegovom pravcu, Nikolić je jednim Damjana pogodio u grudi, a drugim u butinu, dok je njegovog najboljeg druga Davora Milića pogodio u prepone i karlicu, dok je od rikošeta lakše povređen Dalibor Petrović, jedan od gostiju kluba.

U trenutku pucnjave u klubu je bilo oko 200 ljudi.

Tokom suđenja, Viši sud je utvrdio da je Nikolić od ranije bio u sukobu sa jednom navijačkom grupom iz Valjeva, kojoj je pripadao i ubijeni Damjan, ali da Dragojlović nije učestvovao u tim sukobima.

 

 

Protiv obojice mladića, kako je sud konstatovao, ranije je podnošeno više krivičnih prijava za dela sa elementima nasilja, ali ni u jednom od tih slučajeva između ubice i ubijenog nije postojao direktni sukob.

Dok je Više tužilaštvo tražilo za Nikolića maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, njegova odbrana je tvrdila da je u pitanju ubistvo na mah.

 

 

U obrazloženju presude sudija Jasmina Terzić je navela da je Nikoliću u vreme izvršenja dela uračunljivost bila smanjena, ali ne do stepena bitnog, te da sud nije prihvatio njegovu odbranu da se "događaja seća samo u fleševima".

Žalbu na prvostepenu presudu najavili su i tužilaštvo i odbrana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading