(FOTO) Srce da pukne: Mališan se zapalio igrajući se šibicama u seniku

Autor: TANJA MILOVANOVIĆ

Hronika

19.02.2019

04:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetogodišnji Pavle Batak poginuo je juče po podne u požaru koji je izbio u seniku porodične kuće u mestu Ljukovo kod Inđije. Tragedija se dogodila oko 12 sati, dok se nesrećni dečak igrao sa dva mlađa brata od pet i sedam godina i jednim drugom (7).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
KOBNA IGRA Mesto tragedije

Kobna igra

- Dečaci su otišli u senik da se igraju, a sa sobom su poneli šibice. U jednom trenutku Pavle je upalio šibicu i njome zapalio balu. Njegova braća i drug su odmah krenuli da viču: "Ajmo, bežimo odavde!", dok je mališan na to rekao: "Ne, hoću da ugasim vatru" i ostao. Tada je je samo buknuo požar - ispričao nam je očevidac ove nesreće.

Tragedija se desila pred očima Pavlove mlađe braće od pet i sedam godina i njihovog druga

Trojica dečaka su uspela da se odmah spuste i izađu iz senika po pomoć, dok je najstariji Pavle ostao zarobljen.

- Plamen je bio visok oko 10 metara, to nije bilo normalno! Mališan je tada počeo da viče i zapomaže, što je čula baka Mira, koja ih je čuvala. Odmah je izletela iz kuće i uzela merdevine u nameri da mališana izbavi. Uzviknula mu je: "Pajo, baci balu i skoči dole, uhvatiću te! Pajo, daj mi ruke!". Međutim, on je samo uspeo da kaže: "Ne mogu, gore mi nogice" i tada ga je vatra progutala - priča komšinica.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Pucalo kao rafal

Prema rečima meštana, samo je u jednom trenutku počelo nešto da puca i tada se pojavio ogromni crni plamen.

- Čuli su se kao neki rafali od pucanja ili petardi. To su valjda pucale azbestne ploče koje su se nalazile na krovu tog senika. Bilo je jezivo, ni na kraj pameti mi nije bilo da je u pitanju požar - kaže komšija iz ulice u kojoj živi porodica Batak.

Prema njenim rečima, svi meštani su odmah došli da pripomognu, gasili vatru kantama, flašama, ali dečaku nije bilo pomoći. Ubrzo su stigli i vatrogasci i krenuli da gase vatru, a ugljenisano telo mališana pronašao je otac Vasa.

- Majka i otac su u trenutku tragedije radili, u kući je bila samo žena koja ih čuva. Vatrogasci nisu uspeli da nađu telo, već otac. Izvadio ga je i pokrio belim čaršavom. Bilo je užasno. Noge i šake maltene nije imao, skroz su mu izgorele - kaže nas sagovornik.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pavle Batak, nastradali dečak 

Dečaci u šoku

Prema rečima komšija, Pavlova dva brata i njihov drug prošli su bez povreda, ali se trenutno nalaze u šoku i potreseni su zbog svega što su preživeli. O porodici Batak, koju je ova tragedija zavila u crno, u selu imaju samo reči hvale.

Štala dvaput gorela

Prema rečima meštana, ovo je treći put da ova štala gori.

- To je davno trebalo srušiti, ovo je treći put da gori - kaže komšinica.

- Majka je dotrčala kući kad je čula šta se desilo! Samo je ušla u dvorište i pitala: "Gde su mi deca?" Cela porodica je jako vredna, dobri ljudi. A deca neiskvarena, prođu, jave se, pitaju kako ste. Eto šta igra može da izazove. Celo selo plače od tuge - kaže komšinica.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading