Tetka mladog fubalera koji je umro na utakmici: Bojala sam se da ga ne uhvati grip i što je dugo na treninzima

Autor: novosti.rs

Hronika

18.02.2019

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Todorović(19), mladi fudbaler iz Obreža kod Varvarina, koji je iznenada preminuo na fudbalskoj utakmici u nedelju u Ćićevcu, odrastao je kod svoje rođene tetke, Marije Belkić u selu, koja mu je bila i hranitelj.

RepublikaFoto: pixabay.com

U ožalošćenom domu čekaju rezultate obdukcije u Opštoj bolnici Kruševac, spremaju se za sahranu koja bi trebalo da bude u sredu u 13 sati na Novom groblju u Obrežu.

Tragičan kraj mladog sportiste koji nije živeo pored bioloških roditelja odigrao se na prijateljskom, trening meču FK "Sloga" iz Ćićevca i FK "Junior" iz Obreža, čije je boje branio Stefan.

- Bio je kod mene od prvog razreda škole, došao je na biciklici i od tada se nismo razdvajali - svedoči za Marija Belkić, Stefanova tetka. -Bio je dobar đak, završavao je srednju školu, planirao studije, mašinstvo. Uvek nasmejan, dobar drug, koji čuva tajne. Mojim ćerkama Silvani i Maji, bio je kao rođeni brat, unukama omiljeni "uja". Naše je bio sve...

Novinari su je zatekli u sobi njenog bratanca, pored radnog stola, prve fudbalske lopte i navijačkih oznaka FK "Partizan", čiji je bio strastveni navijač.

- Strahovala sam kada se razboli, da ga ne uhvati ovaj grip, jurila ga da jede povrće, da bude jači, sekirala se što je dugo na treningu, a svi bi mi odgovarali: pa bolje što je sportista, nego da ide po kafanama - govori kroz suze tetka Marija. - Po ćerci sam videla šta se dogodilo, samo je vrisnula kada je trener rekao za tragediju. Krenula sam do Doma zdravlja u Varvarinu, usput molila majku Bogorodicu da ga probudi. Nisam znala da je dete već mrtvo. I nisam mogla da poverujem, ni kada sam ga videla i uzela u naručje. Samo sam mu govorila da ustane. A nije, neće nikad više.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading