Generalu u penziji lopovi obili kuću, nećete verovati šta su sve odneli!

Autor: Natalija REMENJAK

Hronika

18.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za lopovima koji su obili kuću penzionisanog policijskog generala Vlastimira Đorđevića (70) u Maloj Ivanči kod Sopota.

Foto: Ilustracija

Đorđević je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u Nemačkoj, nakon što je pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na 18 godina robije zbog progona i drugih zločina nad Albancima na Kosovu 1999. godine.

Istraga u toku

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, provalnici su 16. februara upali u Đorđevićev porodični dom i odneli sve što im je palo podruku.

- Lopovi su ušli u kuću generala u penziji i opustošili je. Odneli su sve električne uređaje na koje su naišli. Čak su skinuli i video-nadzor s objekta i ukrali ga - priča naš sagovornik.

Vuka Draškovića spasla zaštita

Krajem prošle godine kuća političara i pisca Vuka Draškovića našla se na meti lopova.

RepublikaFoto: Tanjug/M. KAROVIĆ
Vuk Drašković

Međutim, s obzirom na to da je njegov dom visoko bezbednosno zaštićen, lopovi nisu uspeli u svojoj nameni. Provalnici su razbili prozor, pa pobegli.

Kako dodaje, slučaj je prijavljen policiji, a istraga u vezi s ovim slučajem je u toku.

- Proverava se da li neka od susednih kuća ima sigurnosne kamere kako bi se eventualno ušlo u trag provalnicima - kaže naš izvor iz istrage.

Đorđević pred Haškim tribunalom osuđen na 18 godina zbog progona Albanaca 1999.

Podsetimo, Vlastimir Đorđević bio je uhapšen u junu 2007. u Budvi. On je ubrzo izručen Haškom tribunalu, gde mu se sudilo za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinjene nad kosovskim Albancima 1999.

Pomoćnik ministra

- Penzionisani general je 2011. prvostepenom presudom bio osuđen na 27 godina zatvora. Međutim, kazna mu je u žalbenom postupku smanjena na 18 godina - prenosili su mediji.

Đorđević je inače 1999. bio i pomoćnik ministra policije.

- Teretio se da je bio deo udruženog zločinačkog poduhvata s ciljem da se protera nekoliko stotina hiljada albanskih civila s Kosova - navodili su mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading