Suđenje za ubistvo Blaža Đurovića! Prika: Mojoj porodici prete, plašim se za život!

Autor: T. M.

Hronika

15.02.2019

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Ivanov i Darko Vesković zvani Prika, koji su optuženi da su marta 2018. ubili Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu, negirali su juče krivicu na suđenju u Centralnom zatvoru u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Likvidacija Blaža Đurović

Optuženi će odbranu izneti nakon izlaganja dokaza, a Vesković je tokom izjašnjavanja o krivici rekao da strahuje za bezbednost svoje porodice jer im prete pripadnici grupe ubijenog Đurovića.

- Nisam kriv i nemam nikakva saznanja o krivičnom delu koje mi se stavlja na teret. Pod velikim sam pritiskom od početka slučaja jer mi se na teret stavlja da sam visokopozicionirani član neke terorističko-kriminalne grupe koja stoji iza velikog broj krivičnih dela. Spominju me kao nekog svedoka-saradnika, uništena mi je svaka pretpostavka nevinosti. Mojoj porodici prete pripadnici klana Blaže Đurovića, policija ih je obavestila da im je ugrožena bezbednost i ponuđena im je zaštita - rekao je Vesković prilikom izjašnjavanja o krivici.

Optuženi: Policija je upozorila moju porodicu da im je ugrožena sigurnost, prete mi pripadnici klana ubijenog Đurovića

Vesković i Ivanov su na suđenje dovedeni iz pritvora, a iz bezbednosnih razloga sud je odlučio da se suđenje održava u zatvoru.

Šuruju sa Koraćem

Nemanja Ivanov i Darko Vesković povezuju se s trgovinom narkoticima. Obojica se dovode u vezu sa Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića. U hijerarhiji grupe ima istaknuto mesto - zadužen je za narkotike, a nakon hapšenja Bojovića u Valensiji, njegov uticaj i spektar delovanja se proširio. Uprkos tome, njegov dosije je čist. Poslednjih godina u Crnoj Gori i Srbiji uglavnom se oslanjao na saradnju sa "škaljarskim klanom".

Ukraden BMW

Odbrana optuženog Darka Veskovića zatražila je da se utvrdi odakle potiče BMW kojim su se, prema optužnici, navodno Ivanov i Vesković doveli do mesta zločina, a potom ga zapalili jer je nakon veštačenja automobila utvrđeno da je ukraden 2016.

Na sledećem pretresu biće saslušan svedok Aleksandar Đurović, inače brat ubijenog, koji se pridružio krivičnom gonjenju optuženih. Podsetimo, optuženi Nemanja Ivanov i Darko Vesković terete se da su kobnog 10. marta sasuli 29 metaka iz automatske puške u Đurovića, a potom zapalili vozilo korišćeno prilikom likvidacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading