"Dve godine je prošlo, a bol ne prestaje! Ubica ne sme da me pogleda u oči": Potresno svedočenje oca studentkinje ubijene zbog 10.000 dinara

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

13.02.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ubica moje ćerke ne sme da me pogleda u oči. A ne gledam ni ja njega, zašto bih? Prošlo je dve godine od ubistva, a bol ne prestaje". Ovim rečima juče se sudu obratio Svetislav Kaplanović iz Nove Varoši, otac ubijene Kristine (19) koja je nastradala prilikom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu pre dve godine.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Neutešan: Otac Kristine Kaplanović Svetislav Kaplanović

Njen otac je juče u Višem sudu u Beogradu salsušan u svojstvu oštećenog u procesu suđenja Milošu Srebriću (37) koji se sumnjiči da je usmrtio Kristinu kada je opljačkao benzisku pumpu u Velikom Mokrom Lugu.

 

Srebrićev advokat: Nepravilnosti prilikom hapšenja

Srebrićev branilac, advokat Jugoslav Tintor, najduže je ispitivao svedoka, trudeći se da ukaže sudu na nepravilnosti koje su počinjene tokom Srebrićevog hapšenja i prepoznavanja u policiji.

On je naveo da smatra čudnim što svedok samo na osnovu oka, obrve i zaliska pomogao najpre u izdradi foto-roboda, a potom i prepoznao razbojnika u policiji. Brojna njegova pitanja poput onih koga je prvo pozvao nakon pucnjave i da li je na prepozvanje u MUP i saslušanje kod tužioca odlazio u pratnji svog oca, koji je inače policajac, sudija Marina Anđelković je zabranjivala, navodeći da ona nisu u vezi sa predmetom tužbe.

 

Vidno uznemiren i na ivici suza, nesrećni čovek je pred sudom ispričao kako je saznao za tragediju, a potom došao u Beograd i bdio nad ćerkinom bolničkom posteljom, gde se ona nekoliko dana borila za život.

Nakon saslušanja, on je rekao novinarima da se nada da će ubica biti osuđen pravično, jer Kristina to zaslužuje.

 

 

- Ubica moje ćerke ne sme da me pogleda u oči. A ne gledam ni ja njega. Dve godine je prošlo od ubistva, a bol ne prestaje. Smatram da je vrlo važno da njen ubica bude osuđen kako više nikom ne bi uradio ono što je mojoj porodici. Teško mi je svaki put kad treba s njim da se sretnem u sudnici - kazao je novinarima Kaplanović, koji je na suđenje došao u pratnji mlađe ćerke, Katarinine sestre.

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

Pored oca nesrećne devojke, juče trebalo da bude saslušana i Srebrićeva supruga, ali je ona iskoristila svoje zakonom zagarntovano pravo da kao najbliži srodnik optuženog ne mora da svedoči.

Sud je potom saslušao radnika pumpe Darka Stančeva, koji je još tokom istrage prepoznao Srebrića kao maskiranog razbojnika koji je upucao Kristinu. Njegovo saslušanje trajalo je puna tri i po sata.

- Te večeri nisam radio, ali sam došao na pumpu kako bih sačekao kolegu koji je trebalo da preda smenu. Bio sam prekoputa Kristine u trenutku kada je upucana. Razbojnika sam prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka. Donji deo lica mu je bio prekriven maramom. Fleku, odnosno beleg, koji ima na desnoj strani lica, nisam video - kazao je Stančev.

Svedok dobio policijsku zaštitu

Stančev je tokom saslušanja kazao da je zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao razne pretnje, zbog čega mu je na kraju dodeljena policijska zaštita.

On je kazao da je primio preteći poziv u kome ga je nepoznati glas upozorio "da pazi šta priča", kao i da je jednog dana primetio osobu koja fotografiše njegov automobil na parkingu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading