(VIDEO) Autobusom krenuo u suprotan smer da izbegne crveno na semaforu!

Autor:

Hronika

11.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manijak za volanom autobusa! Šofer firme "Autotransport Pančevo" (ATP) snimljen je kako na jednoj raskrsnici obilazi ostrvo i prelazi u suprotan smer kako bi izbegao crveno svetlo na semaforu!

RepublikaFoto: Printskrin
BAHATO: Vozač skreće u drugu traku

Prošao pored šlepera

Šokantan snimak sulude vožnje ovog vozača autobusa osvanuo je na društvenim mrežama. Neodgovorna i bahata vožnja izazvala je ogorčenje javnosti, koja se još nije oporavila od stravične nesreće kod Međurova, gde je poginulo sedam putnika u autobusu, a 32 ih je povređeno kada je zbog nesmotrenosti vozača na njih naleteo voz.

Na snimku se vidi kako autobus "Autotransport Pančeva" (ATP) čeka na semaforu na raskrsnici u Pančevu, dok je ispred njega nekoliko automobila. U jednom momentu vozač odlučuje da zaobiđe ne samo kolonu već i saobraćajno ostrvo! Ugrozivši živote putnika, vozač skreće u traku namenjenu vozilima koja nailaze iz suprotnog smera, prolazi pored dva šlepera i ulazi u raskrsnicu! Sve se odigralo na uglu Ulice Stevana Šupljikca i Novoseljanskog puta, u čijem je nastavku Ulica oslobođenja u Pančevu. Ovaj šokantan trenutak snimio je vozač automobila koji je išao iza autobusa.

RepublikaFoto: Tanjug

Okanović zaprepašćen

Na jezivu scenu koja se odigrala u Pančevu reagovao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je na svom Tviter nalogu osudio ovako bahatu vožnju.

- Zaista sam zaprepašćen, nadam se da će saobraćajna policija i sudstvo reagovati pravovremeno i na odgovarajući način - napisao je on ispod snimka.

Direktor ATP Bojan Bojanić i sam je bio u šoku kada su mu novinari prosledili snimak. On je potvrdio da autobus pripada njihovoj firmi i izjavio da će preduzeti sve mere da pronađu nesavesnog vozača.

Direktor ATP: U pitanju je teška povreda zakona, očekuje ga suspenzija

RepublikaFoto: Printskrin

Istraga

- Odmah u ponedeljak ćemo po rasporedima i snimcima saznati koji vozač je u pitanju. Imamo 15 takvih autobusa, tu je garaža i svaki od njih barem jednom ili dvaput dnevno prođe tuda - rekao je on i dodao da vozača koji je napravio ovaj prekršaj očekuje suspenzija jer je u pitanju teška povreda Zakona o bezbednosti saobraćaja, kao i ugrožavanje putnika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boki

11.02.2019 07:50

Ne osudjujte vozaca vidite da je jedan auto ispred pokvaren i nije ga mogao zaobici od drugih vozila i presao na suprotnu stranu na kojo nije bilo auta