Baka Coka će umreti dok dočeka optužnicu: Sin starice koja je ubila investitora očajan

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin Stojanke Stojanović Coke (71), kojoj je Viši sud u Beogradu ukinuo optužnicu i naložio dopunu istrage zbog sumnje da je ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58), optužio je sudske i zatvorske vlasti da će njegova majka umreti nedužna u zatvoru.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Stojanka ubila investitora na Zvezdari

Umreće nevina

- Optužnica protiv moje majke jeste ukinuta usled manjkavosti i protivrečnosti postupajuće tužiteljke, kojoj se ne žuri. Moja majka je šest meseci u pritvoru, iako ne postoji nijedan razlog da joj se ne odredi neka druga mera, tipa nanogice ili slično. Verovatno je najstarija osoba u Evropi koja se nalazi u zatvorskoj ćeliji i čeka da tužilac napiše novu optužnicu, a sud joj zbog toga produžava pritvor u nedogled - kaže Marko Stojanović u pismo dostavljenom portalu Telegraf.

On je upozorio i da je stanje njegove majke "na ivici života i smrti".

Marko: Ona je najstarija osoba u Evropi koja u ćeliji čeka da tužilac napiše optužnicu, a sud joj zbog toga produžava pritvor u nedogled

- Ako umre u pritvoru, a imajući njene godine i hronično stanje u vidu, ona će umreti kao nevina osoba - navodi Marko.

Sin se u pismu pita "da li neko misli da će ona pobeći van zemlje ili nešto slično?"

- Srčani, kičmeni bolesnik, bolesna od štitaste žlezde, psihički obolela, ona je u zatvorskoj ćeliji. I zatvorskom režimu. Bez bilo kakve adekvatne lekarske pomoći. Stanje joj je teško i veoma pogoršano za ovih šest meseci na robiji. Koliko sam upoznat, ne daju joj njenu redovnu terapiju za srce, kao ni za kičmu. Slomila je ruku u zatvoru kada je pala u nesvest usled starosti. Trebalo je 10 dana tačno da joj se snimi ruka i stavi gips, dok je za to vreme trpela stravične bolove... Obična tableta brufena bila joj je uskraćena, jer "takva je procedura" - navodi Marko.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Marko Stojanović, sin baka Coke

Nije svesna gde je

On navodi da njegov majka nije ni svesna gde se nalazi, da je smršala.

- Lično sam napisao zahtev i molbu da mi se poveri briga o majci do suđenja, uz moju punu odgovornost, ali je to sud odbio. Do daljeg ona ostaje u pritvoru, bila kriva ili ne, teško bolesna ili ne... kako god... - piše Marko u pismu.

Uprava: Dobija terapiju po propisima

Povodom pisma Stojanovićkinog sina oglasila se i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

- Pritvorenica je zdravstveno zbrinuta od prvog dana njenog boravka u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora i dobija adekvatnu medicinsku terapiju i lekove koji se nalaze na pozitivnoj listi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Poštujući Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, ne možemo iznositi detalje koji se odnose na terapiju koju dobija - kažu u upravi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading