Stravičan požar u fabrici "Kemis", 10 vatrogasnih vozila na terenu!

Autor: rts.rs

Hronika

05.02.2019

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U šabačkoj fabrici "Kemis", koja reciklira plastiku, prošle je noći izbio požar, a povređenih nema.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Drama u fabrici "Kemis"

Požar je izbio noćas u 2.40 sati u fabrici u Mišaru koja je deo "Gorenje ekologija gupe" kao transfer stanica za prikupljanje i mlevenje plastičnog otpada. Vatra je iz za sada nepoznatih razloga zahvatila pogon za preradu površine 6.000 metara kvadratnih.

Odmah po dojavi na lice mesta izašlo je deset vatrogasnih vozila sa 22 vatrogasca koji su pristigli u pomoć iz Bogatića, Vladimiraca i Loznice. Požar je lokalizovan, a kako je ječ o sporogorućim materijalima, gašenje će potrajati. Spasena je upravna zgrada, deo magacina i opreme.

- U delu hale gde je uskladištena plastična ambalaža došlo je do paljevine. Brzo je reagovala vatrogasna jedinica iz Šapca, veoma sam im zahvalan i lokalizovali su požar. Ostalo je sad da prate s obzirom da za gašenje plastike i gume i zauljenih krpica, ono što je kod nas skladišteno, treba vremena da se ugasi - rekao je direktor "Kemis" Šabac Zoran Milovanović.

Prema njegovim rečima, skoro su postavili najsavremeniji sistem za protivpožarnu zaštitu ali se požar dešava i u takvim uslovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading