Nova hapšenja u slučaju ubistva Jelene Marjanović! Svi tragovi vode ka NJIMA!

Autor:

Hronika

04.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, nakon što je nova tužiteljka Jelena Biorčević preuzela slučaj ubistva Jelene Marjanović (33), pojavili su se novi tragovi koji ukazuju na to da su ubici prilikom zločina u Borči pomogle još najmanje tri osobe.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Telo ubijene pevačice Jelene Marjanović

U pitanju su dokazi prikupljeni tokom istrage koji su dosad bili zanemareni i stavljeni u drugi plan.

Sakrivanje tragova

- Tužilaštvo je tokom ponovnih analiza došlo do novih tragova koji još najmanje tri osobe vezuju za lice mesta kritičnog dana, odnosno 2. aprila 2016, na nasipu u Crvenki. Naloženo je dodatno veštačenje tih tragova kako bi se utvrdilo kome tačno pripadaju - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Otisak patike na kanalu

Jedan od tragova koji bi mogao da otkrije saučesnike ubice je i otisak muške obuće koji je nakon ubistva pevačice pronađen u neposrednoj blizini njenog tela na nasipu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Naime, na tragu od utiska obuće bila je i Jelenina krv. Iako je ovaj trag veštačen, nikada nije bilo utvrđeno ko je vlasnik obuće.

Pretpostavlja se da su u pitanju saučesnici ubice, koji su mu pomogli u likvidaciji pevačice, ali i prilikom sakrivanja tragova koji bi eventualno mogli da ukažu na njih. To bi objasnilo to što se nakon skoro tri godine od ubistva pevačice ovom slučaju ne nazire kraj.

 

 

- Naloženo je ponovno preispitivanje svih dosadašnjih tragova iz istrage pošto novi tužilac koji je postavljen u ovom predmetu ništa nije želeo da prepusti slučaju. Ipak, akcenat će biti stavljen na one dokaze iz predmeta kojima se dosad nije pridavao veliki značaj, a koji bi konačno mogli da rasvetle zločin koji je potresao srpsku javnost - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: printscreen

Trag na gaćama

Između ostalog, nedavno je dodatnim analizama koje je zatražilo tužilaštvo utvrđeno da se blato iz kose ubijene pevačice poklapa s onim koje je posle zločina pronađeno na pantalonama njenog supruga Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči za ubistvo. Kako je Srpski telegraf pisao, upravo je ovaj nalaz, koji do sada nije bio uvršćen u dokaze, krunski trag za podizanje nove optužnice protiv Marjanovića.

Hronologija zločina

  • 2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović
  • 3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči
  • 15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen Zoran Marjanović
  • 9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića
  • 20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
  • 27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
  • 12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode
  • 9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica
  • 8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud vratio optužnicu na dopunu

Još jedan od tragova na koje će se usredsrediti istraga jeste DNK materijal koji je nađen na Jeleninom donjem vešu.

- Tokom prvobitne istrage utvrđeno je da DNK trag na Jeleninom vešu pripada muškoj osobi, ali da nije u pitanju niko od muških članova porodice Marjanović. Nije isključeno da je upravo ovaj trag pokrenuo istragu u potpuno novom pravcu - kaže naš sagovornik i dodaje da se u narednom periodu očekuju hapšenja koja će uzdrmati srpsku javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading