Petrović se pravdao na saslušanju: Prodavao sam čajeve, nikom nisam davao dijagnozu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadrilekar Miroljub Petrović, koga je Biljana Jovanović optužila za smrt brata Slavča Petrova (31), negirao je krivicu na saslušanju u policiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroljub Petrović: Nemam registrovanu radnju jer mi je advokat rekao da proizvode mogu da prodajem bez obaveza prema državi

Petrov je umro od tumora na mozgu, a njegova sestra tvrdi da ga je Petrović odvraćao od lekara i preporučivao mu svoje tinkture. Nažalost, teško oboleli mladić iz Makedonije izgubio je bitku s vremenom i ubrzo je preminuo.

Poznat javnosti

Nadrilekar Petrović ubrzo je po prijavi završio u policiji, a kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, on se pravdao da nijednom pacijentu nije garantovao da će se izlečiti niti im je davao dijagnoze.

- Od 2015. živeo sam u selu Petrovac kod Leskovca, gde sam počeo da se bavim berbom biljaka koje sam nakon sušenja i eventualno dorade s nekim suplementima, kao što je na primer alkohol, počeo da pakujem i prodajem na pijaci u Leskovcu i preko interneta - rekao je Petrović, koji se predstavio kao lekar specijalizovan za granu medicine koja promoviše bilje, zdravu ishranu i zdrav život.

RepublikaFoto: Tanjug

Preti mu tri godine robije

Nakon što su se u javnosti pojavile optužbe sestre preminulog mladića iznete na Petrovićev račun, još nekoliko rođaka njegovih "pacijenata" iznelo je slične optužbe. Za njegov slučaj trenutno je nadležno Osnovno tužilaštvo u Leskovcu, a Petrović bi mogao da bude osumnjičen za bavljenje nadrilekarstvom. Za to delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

On je dodao da je preko medija postao poznat široj javnosti i da su ljudi često s njim kontaktirali za pomoć.

Nemam registrovanu radnju jer mi je advokat rekao da proizvode mogu da prodajem bez obaveza prema državi

 

- Napominjem da se radi o strogo dobrovoljnoj bazi bez bilo kakvog ubeđivanja. Niti ja savetujem lečenje niti postavljam dijagnoze, već samo savetujem zdrave životne navike uz eventualno korišćenje lekovitog bilja. Nikad nisam garantovao izlečenje niti sam lečio od bolesti na koju bi mi se neko požalio, već sam ljude upućivao na prirodu i tzv. samoizlečenje. S pacijentima nemam lični kontakt i to se vrši isključivo preko interneta. Cena usluga savetovanja je besplatna, dok čajevi koštaju između 500 i 800 dinara - ispričao je Petrović.

800 dinara Petrović uzimao za jedan čaj

Nema radnju

Nadrilekar je rekao i da nema registrovano poljoprivredno gazdinstvo ili radnju, jer mu je navodno advokat rekao da svoje proizvode može da prodaje bez bilo kakvih obaveza prema državi, kao što ih seljaci prodaju na pijaci.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Uzimao 120 evra po danu

Slavčo Petrov, prema tvrdnjama njegove sestre, ležao je šest dana u Petrovićevom Centru za prirodnu medicinu. Porodica je za "lečenje" iskeširala 720 evra, to jest 120 po danu. Nadrilekar je ubeđivao mladića i njegovu familiju da samo treba njega da slušaju, ali Petrov nije izdržao, umro je na Božić ove godine.

- Preminulog Slavča Petrova, zbog koga se digla velika fama u medijima, nikad nisam ni video ni čuo, a njegova sestra je sa mnom kontaktirala preko interneta, kao drugi korisnici. Ne sećam se da je njegova sestra od mene naručivala čajeve - zaključio je Petrović.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

01.02.2019 08:25

Govnojedac