Završne reči Markovića na suđenju za ubistvo Ćuruvije: Ako me osudite, sakrićete istinu!

Autor: M.Ž.L.

Hronika

30.01.2019

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje funkcionerima nekadašnje Državne bezbednosti (DB) za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije bliži se kraju, a juče su završne reči počeli da iznose i optuženi. Prvi je za govornicu izašao Radomir Marković, nekadašnji načelnik resora DB.

RepublikaFoto: Printskrin
Radomir Marković

- Ja već služim zatvorsku kaznu od 40 godina i još jedna presuda mi ništa ne znači. Ali, ako mene osudite, porodica pokojnog Slavka Ćuruvije ostaće uskraćena za istinu o tome ko ga je ubio - rekao je Marković.

Po njegovim rečima, iako je postupajući tužilac Milenko Mandić u svojoj završnoj reči označio tadašnji državni vrh kao nalogodavce likvidacije, optuženi Marković tvrdi suprotno.

Pratili smo Ćuruviju, ali ga nismo ubili. Miloševića su tada zvali "balkanski kasapin", nije imao interes da ga ubije u tom trenutku

Slavko Ćuruvija

- Slavko Ćuruvija jeste bio praćen, ali ne zbog svog pisanja, nego zbog kontakata sa osobama koje su bile obaveštajno zanimljive. U trenutku kada je cela Srbija gorela, niko nije imao interes da ubije Ćuruviju, a najmanje Slobodan Milošević. On je bio označen kao "balkanski kasapin" i Ćuruvijina smrt je samo iskorišćena u propagandne svrhe. Informacije o tom zločinu su se pojavile prvo u stranoj štampi, a tek onda kod nas - izjavio je Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading