Naša banda pala sa pola tone droge u Austriji: Evo koliko godina robije im preti!

Autor: Republika

Hronika

29.01.2019

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno 20 Srba je uhapšeno u Austriji, zbog šverca pola tone marihuane. Oni imali čak 11 plantaža kanabisa u Beču i regionu Donja Austrija, a sav posao su vodili zajedno sa jednim Austrijancem. Ovoj kriminalnoj grupi preti više od 200 godina zatvora, javljaju austrijski mediji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ilustracija

Uz pomoć lažnih ličnih karata, oni su uspeli da iznajme kuću u Beču, gde su potom uzgajali kanabis.

Za razvoj svojih plantaža su angažovali i baštovane i električare, a grupa je imala i svoje sedište u Srbiji. Za krivično delo koje im se stavlja na teret, svakome ponaosob preti oko 10 godina zatvora. Savezna kancelarija kriminalističke policije je ušla u trag ovoj grupi zahvaljujući policiji iz Srbije, koja im je obezbedila dokaze. Policija je posle dojave srpske policije pretresla štekove i uhapsila članove ove grupe. Vođa bande Nemanja R. (32) zvanično se vodi kao nezaposlen. Međutim, u svom stanu je imao ušteđevinu od čak 13.600 evra i sat marke "roleks".

On je priznao krivicu, ali je rekao da je vodio samo dve plantaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading