Psiholozi o brutalnom zločinu na Zvezdari: Niko ne ubija iz čista mira, evo šta stoji iza svega toga!

Autor: Republika

Hronika

29.01.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno ubistvo Miloša Mileusnića (25) na ulici u Beogradu potpuno je šokiralo javnost! Ono što je još šokantnije, mladić koji je počinio ovaj strašan zločin, Neđeljko Đurović (28), svoj monstruozni potez objašnjava ličnim nezadovoljstvom i potrebom da negde izbaci negativnu energiju koju je tog trenutka imao u sebi! Stručnjaci, međutim, imaju sasvim drugačije objašnjenje za takve poteze.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ubijeni Miloš (levo) i ubica Neđeljko (desno)

- Iza ovoga stoji sigurno neka patologija. Duboka psihopatologija. Niko ne ubija iz čista mira, ubija kao posledica nekog dugogodišnjeg procesa koji je možda bio usmerenu ka unutra, ka sebi, a onda se se zbog nekog povoda usmerio na spolja - kaže Radmila Vulić, psihoterapeut.

Kako je uhapšeni mladić ispričao, te noći provodio je vreme na Tviteru i "shvatio je da je "nezadovoljan životom" i da je besan izašao na ulicu s namerom da nekoga napadne. Poznato je da društvene mreže podstiču otuđenost među ljudima, ali i zavisnost poput alkohola ili narkotika.

- Dokazano je da to što je neko lajkovao nešto vama, izaziva podsvesnu reakciju da vam se u mozgu luči određen hormoh koji u vama izaziva sreću. I upravo stalno vraćanje na tu društvenu mrežu internet kanal, vi želite da ponovo doživite tu reakciju, da budete u stvari srećni - Radoslav Marković, ekspert za društvene mreže.

Ponašanje u virtuelnom svetu postaje model ponašanja za korisnike društvenih mreža. Tome su najviše izložena deca, koja rastu sa novim tehnologijama, sa kojima se roditelji uglavnom ne snalaze najbolje.

- Društvene mreže su dostupne deci od mnogo mlađeg uzrasta. Kada ona nisu razvila taj svoj kritički um, i ona veruju u to što vide, bez mogućnosti da imaju neko drugo iskustvo. Jer kada nekom mladom ponudite sadržaj koji je navodno kul, super, on poveruje da je to kul - ističe Marković.

Ubijeni mladić dozivao je pomoć kada je napadnut, pa su komšije pozvale policiju i hitnu pomoć.

Iako je bio živ kada su stigli, mladić je u bolnici umro od povreda koje je nožem zadobio po grudima i rukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading