Nastavljeno suđenje Badžinom sinu za pljačku kuće Saše Popovića: Evo kako se branio!

Autor: Tanjug

Hronika

29.01.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Stojičić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, danas je na početku suđenja u Trećem osnovnom sudu u Beogradu negirao da je izvršio pljačku porodične kuće vlasnika Grand produkcije Saše Popovića u martu prošle godine.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vojislav Stojičić

Kao i u istrazi na saslušanju u tužilaštvu, on je ponovio da mu se ceo ta pljačka pripisana zbog njegovog prezimena. Tvrdio je i da tužilaštvo nije usvojilo njegove dokazne predloge, pa je od suda tražio da se sasluša svedoke koji treba da mu daju alibi - da je na dan pljačke bio u igraonici na rođendanskoj proslavi.

Na kraju suđenja njegovi branioci su predložili sudu da mu ukine pritvor, ali je sud to odbio. Stojčić je u novobeogradski sud priveden sa bukagijama na nogama i lisicama na rukama. Nastavak suđenja, na kom treba da svedoče oštećeni Saša i Suzana Popović, zakazano je za 19. februar.


On je u pritvoru od hapšenja 16. avgusta prošle godine, zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela. Tužilaštvo je u optužnici preložilo sudu da Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.
RepublikaFoto: instagram.com/zvezde.granda__
Saša Popović i njegova supruga Suzana

Stojičić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.


Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra prošle godine u istrazi koja je sprovedena protiv Stojičića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojičić se tereti da je 8. marta 2018. preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.
RepublikaFoto: e-stock/A.BAČLIJA
Popovićeva kuća

Potom se popeo se na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojičić je na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja negirao pljačku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca", kao i da su mu dokazi podmetnuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading