Detalji drame u Sremskoj Kamenici: Komšija uperio pištolj ka advokatu Travici, ali hitac ipak nije odjeknuo...

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

28.01.2019

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući pribranosti, novosadski advokat Branislav Travica je savladao komšiju R. B. koji je prethodno u njega uperio pištolj i povukao oroz. Srećom, hitac nije odjeknuo, jer metak nije bio u cevi, a advokat je uspeo da savlada napadača dok je repetirao oružje. Policija je zatim uhapsila R. B. i osumnjičila ga za pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Po nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni R. B. je u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola, a osim pištolja, za koji poseduje dozvolu, u njegovoj kući su nađene nelegalna puška i izvesna količina municije.

Prepričavajući dramatičnu situaciju od subote po podne u Sremskoj Kamenici, u ulici Malina ispred broja 36, Travica kaže da mu je u trenutku kada je komšiju ugledao na metar udaljenosti i da povlači oroz, u sekundi kroz glavu prošlo milion stvari.

- Pucanj, srećom, nije odjeknuo. I dalje je držao oružje, i kada ga je repetirao, skočio sam na njega i savladao ga. Moj sin je pozvao policiju - priča Travica.

- Govorio mi je da nisam Srbin i da branim mafiju - dodao je on.

 

 

Advokatu Travici ni danas nije jasno zbog čega je komšija, kojeg poznaje deset godina, naoružan nasrnuo na njega, i da nije imao nikakvog razloga za to.

- Sa komšijom nisam u sukobu - tvrdi advokat.

- Prethodno su moja supruga i deca prošli tuda, na putu do naše vikendice, i javili su mu se. Ništa nije nagoveštavalo da bi nešto strašno moglo da usledi - ističe Travica.

Travica kaže da je tek kasnije uočio da su mu na automobilu probušene sve gume.

- Komšija nikada nije bio moj klijent, ali sam mu pomogao savetima. Njegov sin je student prava, i često me je pitao da li će njegov sin po završetku studija moći da radi kod mene u kancelariji, na šta sam mu odgovorao da hoće - zaključio je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading