SKANDAL! Uhapšen bivši direktor Više poslovne škole u Beogradu, naneo štetu od 781 MILION

Autor:

Hronika

28.01.2019

09:41 >> 10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši direktor Više poslovne škole u Beogradu, I. S., uhapšen je danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Kako saznajemo, I. S. je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovan kriminal i osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja, saznaje "Blic".

Sumnja se da je kao direktor Beogradske poslovne škole -Visoke škole strukovnih studija pribavio privrednim društvima "Kon Tiki Travel", "Simpo" a.d. Vranje, NID "Novosti" i Vaterpolo klubu "Radnicki" iz Kragujevca imovinsku korist u ukupnom iznosu od 781.000.000,00 dinara.

Naime, u istom iznosu je i naneo štetu Beogradskoj poslovnoj školi, tako što je doneo odluku o raspodeli finansijskih sredstava, i bez održavanja sednice i bez saglasnosti Saveta Beogradske poslovne škole, a što mu je bila obaveza po zakonu i Statutu, i na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji zaključivao ugovore o pozajmicama finansijskih sredstava koja finansijska sredstva potiču iz sopstvenih sredstava navedene škole.

Novčana sredstva koja je na ovaj način pozajmljivao, nikada nisu vraćena niti je I.S kao direktor škole preduzimao bilo kakve radnje u cilju naplate istih, koja sredstva do danas nisu vraćena.

U narednih 48 sati, I.S. ce biti priveden i saslušan u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading