Detalji hapšenja čelnika Grocke: Sedeo je u luksuznom restoranu i policajce ponudio pićem...

Autor: blic.rs

Hronika

26.01.2019

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje Dragoljuba Simonovića, prvog čoveka opštine Grocka osumnjičenog da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, odigralo se juče u ranim popodnevnim satima. Svedoci iznenadnog privođenja opisali su trenutak u kom je predsednik opštine uhapšen.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Prema njihovim rečima, Simonović se juče u pratnji nekolicine prijatelja i poslovnih saradnika zatekao u restoranu "Vinogradi" u Grockoj. Ovaj luksuzni objekat na gročanskom vidikovcu bio je stecište poslovne i političke elite još u vreme Josipa Broza Tita, a nedavno je renoviran. Simonović je tamo, kažu upućeni, bio čest i rado viđen gost.

Predsednik opštine je opušteno došao u restoran na ručak ne sluteći šta ga čeka. Ubrzo su u objekat ušla i dvojica policajaca u civilu. Simonović im se obratio rečima:

- Dobar dan momci, hoćete da sednete, da popijete nešto sa nama?

Umesto kafe, gročanski moćnik poslužen je - lisicama. Policajci u civilu su mu kratko odgovorili da su došli da ga hapse, odveli ga od stola i premestili u policijsku stanicu, gde mu je, po naredbi tužioca, određeno dvodnevno zadržavanje. Prema nezvaničnim informacijama, Simonović će sutra pred postupajućeg tužioca.

Podsećamo, predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Milan Jovanović

Simonović je uhapšen zbog sumnje da je naredio vandalima paljenje kuće novinara u noći između 11. i 12. decembra. Drugo osnovno tužilaštvo je potvrdilo da je Simonović uhapšen i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

I sam novinar od početka je tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o malverzacijama i kriminalnim aktivnostima predsednika Opštine Dragoljuba Simonovića, koji, prema njegovim navodima, i stoji iza tog pokušaja ubistva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading