Policija upala u leglo "kavčana": Austrijski specijalci istraživali smrt Roganovića, pa naleteli na narko-bandu

Autor:

Hronika

24.01.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra pod punom ratnom opremom, sa dugim cevima i fantomkama, upali su proteklog vikenda na jednu plantažu marihuane u pokrajini Donja Austrija i uhapsili pet državljana Srbije i Crne Gore koji se vezuju za "kavački klan"!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Austrijska policija

Do ove narko-bande policija je došla prateći tragove na koje su naišli istražujući smrt Vladimira Roganovića (32), "kavčanina" koji je nedavno likvidiran u centru Beča!

Elitna jedinica

- Akcija je simultano izvedena na nekoliko lokacija, a u jednoj hali koju su članovi klana iznajmili policija je pronašla plantažu u kojoj je bilo više od 6.000 stabljika marihuane.

Od pripadnika ove grupe zaplenjeno je i oko 33.000 evra u gotovini - rekao je lokalnim medijima portparol policije.

33 hiljade evra u gotovini zaplenjeno od uhapšenih

Ovo što ovaj slučaj čini drugačijim od ostalih je to što su za upad u leglo dilera bili angažovani pripadnici elitne jedinice austrijske policije, zaduženi za najrizičnija hapšenja i borbu protiv terorista, a akciju su vodili inspektori iz Beča.

Iako policija to nije zvanično potvrdila, spekuliše se da je do informacija o ovoj kriminalnoj grupi koja je organizovala posao u malom mestu, van glavnog grada Austrije, policija došla tokom istrage o ubistvu Vladimira Roganovića (32), istaknutog člana kotorskog "kavačkog klana", koji je likvidiran u centru austrijske prestonice 21. decembra prošle godine.

Ubistvo koje je šokiralo Austriju

Roganović je ubijen u najstrožem centru Beča, posle ručka u elitnom restoranu poznatom širom sveta po bečkim šniclama. Bio je u društvu dvojice muškaraca kada im je po izlasku iz restorana prišao napadač.

RepublikaFoto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Ubijeni Vladimir Roganović

On je pucao Roganoviću u glavu, a potom je pokušao i da ubije Stefana Vilotijevića (23), koga je metak samo okrznuo. Treći čovek, izvesni Gidra iz Beograda, ostao je nepovređen. Vilotijević je uhapšen po potrazi srpskih vlasti i na slobodi čeka odluku o izručenju Srbiji, pošto je položio jemstvo od 20.000 evra.

Saradnja

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, austrijska policija je sve vreme bila u kontaktu sa našim istražnim organima i razmenjivala infomacije o uhapšenima u akciji.

- Centralna Evropa, naročito Češka i Slovačka, bile su stecište kriminalaca sa ovih prostora, a naročito je tu bio jak "kavački klan". Kada je policija počela jače da ih pritiska, izmestili su se u Beč, jer im je tamo bilo lako da se utope u veliku srpsku i crnogorsku zajednicu. Tamo je ubijen Roganović, a često je boravio i Slobodan Kašćelan, jedan od vođa "kavačkog klana", koji je u decembru prošle godine uhapšen u Pragu. Zbog toga austrijska i srpska policija tesno sarađuju i razmenjuju informacije - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading