Pevač YU grupe posle saobraćajke na "Beer festu"

Autor:

Hronika

18.08.2017

06:30 >> 22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živorad Žika Jelić lakše povređen kad je na harli kojim je upravljao naleteo jugo. Poznati muzičar dosad preživeo još jedan sudar, udar struje i požar.

RepublikaFoto: e-stock/Katarina Cvijović
Žika Jelić, neuništiv

Živorad Žika Jelić, poznati pevač i frontmen Ju grupe, lakše je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Novih Banovaca. Kako Srpski telegraf saznaje, nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati, kad je na harli kojim je upravljao naleteo jugo za čijim volanom je bio Vladimir D.

Prvenstvo prolaza

Na sreću, pevač je zadobio samo lakše povrede ruke, pa je isto veče sa grupom nastupio na otvaranju Bir festa. Inače, kako je sam otkrio, Jelić je ranije preživeo težak udes, ali i udar struje i požar u kojima je povređen.

- Jelić je tog dana vozio harli kad je na njega na uglu Svetosavske i Pinkijeve ulice u Novim Banovcima naleteo automobil. Pevač je pao s motora od siline udarca, a na lice mesta ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći. Na sreću, sve se završilo bez težih posledica jer vozač juga nije išao velikom brzinom - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Kako dodaje, pretpostavlja se da je do nezgode došlo zbog toga što Vladimir D., koji je upravljao automobilom, na raskrsnici nije ispoštovao pravo prvenstva prolaza.

- Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim slučajem, nakon čega će biti doneta odluka o tome da li će protiv vozača biti podneta prijava i za koje delo. Pevač je prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć. Ubrzo je pušten na kućno lečenje, a isto veče je zapevao na koncertu i oduševio fanove - priča naš sagovornik.

Nepokretan dva meseca

Jelić je 2006. doživeo tešku saobraćajnu nesreću kod Lazarevca. Do nesreće je došlo kad je pevač automobilom podleteo pod prikolicu kamiona. On je tad zadobio prelom kuka, povrede zgloba, kolena, tetive desne ruke i ostao je bez zuba u gornjoj vilici. Dva meseca je bio nepokretan.

Udarila ga struja

Frontmena poznate grupe 1991. udarila je struja dok je motao kablove u jednom klubu. Jelić je tad zaboravio da isključi pojačalo iz zida i u jednom trenutku je spojio plus i minus kad ga je stresla struja. Život mu je spasao brat Dragi, koji je brzo reagovao i isključio utikač iz struje.

Goreo u požaru

Jelić 1981. zamalo nije izgoreo u požaru kad se zapalio kombi s opremom u kojem se nalazio. Benzin mu je prsnuo po nogama, pa je vatra koja se proširila od motora zahvatila i njega. Jelić je ostao bez kože od kolena do prstiju, a zbog nesreće grupa nije nastupala šest godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading