Ohrabrujete predatore da zlostavljaju decu! Igor Jurić šokiran kaznom za monstruma iz Šida

Autor:

Hronika

22.01.2019

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", čiju je ćerku mesar Dragan Đurić iz Surčina u noći zmeđu 25. i 26. jula 2014. godine oteo, silovao i ubio, smatra da odluka pravosuđa u kojoj stoji da hranitelj Mirko M. koji je šest godina seksualno zlostavljao štićenicu M. V. (17) bude kažnjen kućnim pritvorom samo ohrabruje seksualne predatore da nastave da zlostavljaju decu!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Igor Jurić

- To nije dobra poruka za monstrume koji napastvuju decu! Ovakvim presudama nadležni ih ohrabruju i podstiču da nastave sa tim delima. Ako danas osudite čoveka koji seksualno zlostavlja dete time što će godinu dana sedeti u kući, to znači da on na neki način može da nastavi da čini slično delo. Može da ih vrbuje putem interneta i može da nastavi sa svojim aktivnostima i tu nema kraja - kaže za Srpski telegraf Igor Jurić.

On smatra da je pooštravanje kazni koje je sada aktuelno poruka države da se takve sramne stvari neće tolerisati i da će im se konačno stati na kraj.

 

 

- Za mene je ovo još jedan poraz svih nas i iskreno se nadam da će uvođenje novih, drastičnijih kazni delovati obeshrabrujuće na napasnike i da im neće pasti na pamet da takve stvari čine i da nam na taj način ugrožavaju našu decu - dodaje Jurić.

Milosavljević: Država stala na stranu monstruma

Advokat Nebojša Milosavljević kaže za Srpski telegraf da je u pitanju teška zloupotreba položaja i da je sudstvo i pravosuđe u ovom slučaju veoma pogrešilo.

- Ovo je veoma blaga odluka i kazna od godinu dana kućnog zatvora za ovaj slučaj je poražavajuća - kaže Milosavljević.

RepublikaFoto: e-stock/R. RISTIĆ
Nebojša Milosavljević

- To ne sme da bude primer drugim tužiocima. Oni treba da štite zakonitost, naročito kada su u pitanju deca. Tu devojčicu nema ko da zaštiti osim države, a u ovom slučaju vidimo da država staje na stranu monstruma i to treba da bude primer kako tužilaštvo ne sme da postupa - navodi Milosavljević.

 

Prebacuju loptu

U Osnovnom sudu u Šidu, kao i u Opštinskom tužilaštvu, juče niko od nadležnih nije želeo da komentariše slučaj, već su nas upućivali sa jednih na druge.

- Mislim da je vrlo važno da javnost bude upoznata i tu nema šta da se krije! Danas se na konvencijama za ljudska prava više na značaju daje ljudima koji nam zlostavljaju decu nego samoj deci. Zašto ne reći javno ko je odgovoran i ko su ti ljudi? Zašto ne izneti njihova imena i kritikovati ih pred svima jer i to može biti poruka da ćeš biti javno osramoćen ukoliko tako nešto uradiš - navodi Jurić.

Kako je Srpski telegraf prvi pisao, Mirko M. se punih šest godina iživljavao nad štićenicom za čiju negu je i dobijao novac od države! Slučaj je otkriven kada se ona požalila zaposlenima u Centru za socijalni rad i ispričala im svoju mračnu tajnu. Oni su potom obavestili direktora, koji je pozvao policiju i prijavio slučaj, a tužilac mu je odredio godinu dana kućnog pritvora.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading