Lopovi iz Beograda pali nakon filmske potere: Oteli pola miliona, pa se dali u bekstvo

Autor:

Hronika

21.01.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila D. A. (43) i M. T. (33) iz Beograda zbog sumnje da su za vikend opljačkali menjačnicu u Banatskom Karlovcu i iz nje odneli 1.200 evra i oko 350.000 dinara.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Pali razbojnici iz Beograda

Nosili fantomke

Razbojnici maskirani fantomkama na glavi upali su u menjačnicu naoružani pištoljem. Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, dok je jedan pljačkaš čuvao stražu, drugi je od radnika oteo novac.

Jedan lopov ostao je na vratima, a drugi je preskočio put i tražio novac iz kase, preteći pištoljem

- Kada su ušli u menjačnicu, jedan lopov je ostao na vratima sa pištoljem u ruci, gledajući da neko ne naiđe. Drugi je preskočio pult, uperio pištolj u radnika i zatražio od njega da mu preda sav novac koji se nalazio u kasi - kaže naš sagovornik.

Preplašeni radnik rekao je pljačkašu da će uraditi šta treba.

- Otvorio je kasu, a pljačkaš je tada skupio sve novčanice, stavio ih u torbu i zajedno sa drugim pomagačem pobegao u nepoznatom pravcu. Radnik menjačnice je odmah obavestio vlasnika koji je pozvao policiju - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Patrola je ubrzo izašla na lice mesta i odmah je krenula potraga za pljačkašima.

- Pregledani su snimci sa sigurnosnih i kamera sa okolnih objekata. Na jednom od njih se vidi kako lopovi sa plenom beže u alfa romeu, što je inspektorima bilo od velikog značaja. Odmah su i krenuli u potragu za tim vozilom - navodi naš izvor.

Na ulazu u Pančevo, patrola je primetila sumnjivo vozilo u kojem su se nalazili osumnjičeni.

- Pokušali su da zaustave alfa romeo, ali se vozač oglušio o naredbu policajaca i nastavili su da beže. Policajci su ih sustigli na raskrsnici ulica Svetog Save i Svetozara Šemića, gde su zaustavljeni, savladani i uhapšeni - dodaje naš izvor.

U pritvoru

Pretresom vozila koje su pljačkaši koristili pronađena su dva pištolja, jedna bomba, pancir, dve radio-stanice, bejzbol palica, municija različitog kalibra, kao i novac koji su ukrali iz menjačnice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Višem tužilaštvu u Pančevu.

Uperili pištolje u policajce

Prilikom hapšenja, jedan od razbojnika je repetirao pištolj i uperio ga u policajce.

- Policajac je tada jednom od osumnjičenih uspeo da izbije oružje iz ruke i savlada ga, dok je drugi razbojnik pokušao da pobegne, ali su ga u blizini sustigle i savladale druge policijske patrole - kaže naš sagovornik iz istrage.

Šta je zaplenjeno

dva pištolja

bomba

pancir

radio-stanice

bejzbolka

municija

novac iz pljačke

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading