Lopovi haraju tržnim centrom Ušće: Strelkinja opljačkana u šopingu!

Autor: Natalija REMENJAK

Hronika

18.01.2019

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić pokradena je dok je bila u šopingu u beogradskom tržnom centru "Ušće". Lepoj sportistkinji lopovi su ukrali skupoceni mobilni telefon dok je razgledala garderobu u butiku "Zara".

Foto: printscreen/instagram.com/ivanamaksimovic
Ivana Maksimović

Iskoristio gužvu

- Kradljivac je iskoristio gužvu u prodavnici, ali i Ivaninu nepažnju i iz džepa jakne joj izvukao ajfon XS maks. Nakon krađe izgubio se u masi zajedno sa telefonom čija se cena, zavisno od specifikacije, kreće i do 2.000 evra.

Ona je o ovome obavestila policiju koja traga za lopovom - kaže izvor Srpskog telegrafa, dok Ivana nije želela da razgovara sa našim novinarom o ovoj neprijatnosti.

 Ivana pokradena dok je razgledala garderobu u butiku "Zara"

Osim trgovaca koji lažnim rasprodajama potkradaju građane i džeparoša na koje smo se gotovo i navikli po gradskom prevozu, lopovi su se toliko odomaćili u tržnim centrima, tako da ne prođe dan, a da neko ne prijavi krađu. Iako su svi tržni centri pokriveni kamerama i puni obezbeđenja, to ne sprečava kradljivce da u trenucima nepažnje kradu novčanike, mobilne telefone i ostale vredne stvari koje ljudi nose sa sobom u šoping.

Foto: ST/ I. Vuković

Nedavno dobila sina sa košarkašem

Ivana je ćerka poznatog srpskog i jugoslovenskog prvaka u streljaštvu Gorana Maksimovića, čijim je stopama i sama krenula. Ona se 2015. godine udala za poznatog košarkaša Danila Anđušića, a u novembru prošle godine donela je na svet sina Filipa.

U policiji kažu da je reč uglavnom o stranim državljanima, poput Bugara i Rumuna koji budu novčano kažnjeni ili im se naredi da sami napuste zemlju, što oni obično ne učine. Uglavnom operišu u grupi na taj način što jedan izvuče novčanik ili telefon iz tašne ili džepa, drugi se odmah tu nađe ne bi li preuzeo plen, nakon čega ga preda trećem.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Bez komentara

Iz tržnog centra "Ušće" saopštili su nam da svaki incident koji se desi i nastane u njihovom objektu "koji je bezbednosno na visokom nivou" blagovremeno se "dijagnostikuje" i, ukoliko je potrebno, obaveste se nadležni organi. Oni su, međutim, odbili da komentarišu ovaj konkretan slučaj, ali i koliko takvih pljački je zabeleženo u njihovom objektu. Komentar nismo uspeli da dobijemo ni od prodavnice "Zara" jer se na brojeve telefona koji su ostavljeni na njihovom sajtu niko nije javljao.

Šta da uradite ukoliko vam ukradu ajfon

Pomoću aplikacije Nađi moj ajfon možete pronaći svoj uređaj, preduzeti dodatne mere za njegovo vraćanje i zaštititi svoje podatke. Preko icloud naloga obrišite sve poverljive informacije koje imate u svom telefonu. Kada krenete u policiju da prijavite gubitak ili krađu, zapišite negde serijski broj telefona jer ga oni mogu zatražiti. Takođe, gubitak ili krađu prijavite svom operateru da bi isključili karticu.

Podzemni prolaz leglo džeparoša!

Podzemni prolaz kod TC "Ušće" spada u jednu od najopasnijih tačaka u Beogradu, u kojoj neprekidno i nemilosrdno haraju džeparoši.

- Lopovi koji ovde ordiniraju ne prezaju ni od čega i ni pred čim. Ima ih raznih, od muškaraca i žena raznih dobi do dece, ali najopasnije su "majke" sa malom decom, koja im služe kao paravan da zavaraju da su bezazlene i sakriju svoj plen - kaže izvor iz policije.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading