Pao Kašćelanov rođak! Prao pare za kavački klan!

Autor: Republika

Hronika

16.01.2019

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija privela je tokom racije u jednoj diskoteci u Oftenbahu Kotoranina R. K. (47), rođaka nedavno uhapšenog vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

RepublikaFoto: youtube.com/Police of the Czech Republic
Ilustracija

Kotoranin je uhapšen zbog sumnje da je otvorio nekoliko firmi na svoje ime i imena svojih bliskih saradnika i na taj način pokušao da ubaci prljavi novac u legalne tokove, piše crnogorski list "Dan".

Tamošnje bezbednosne službe sumnjaju da se radi o novcu kavačkog klana zarađenom najverovatnije švercom narkitika i izvršenjem drugih najtežih krivičnih dela, piše ovaj list. R. K. živi i radi u Nemačkoj 30 godina. Nakon što prođe proceduru i saslušanje kod tužioca, on će se braniti sa slobode, a računi će mu biti blokirani dok traje istraga. "Dan" je ranije pisao da su nemačke i austrijske bezbednosne službe pokrenule istragu zbog sumnje da se na njihovoj teritoriji peru velike sume novca i da iza tog posla stoje pripadnici takozvanog kavačkog klana. Idući tragom tih operativnih informacija, agenti u Beču i Ofenbahu prošle godine su nekoliko puta izvršili pretrese na više lokacija i došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da vođe "kavčana" peru milione u tim gradovima, otvarajući folkoteke i restorane.

Upravo te aktivnosti koje su sprovedene u saradnji sa crnogorskom policijom, rezultirale su lociranjem, a potom i hapšenjem vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana u Pragu, piše "Dan".

Podsećanja radi, Slobodan Kašćelan uhapšen je 12. decembra u Češkoj u iznajmljenom stanu. Vođa kavačkog klana važio je za jednog od najtraženijih begunaca iz Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading