ŠOK PRIČA! POHAPŠENA BANDA: Hteli da "ojade" banku predstavljajući se kao naslednici pokojnog klijenta, ali je policija brzo otkrila prevaru

Autor: Republika

Hronika

14.01.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

G.B. (44) i J.M. (38) iz Sremske Mitrovice uhapšeni su u zajedničkoj akciji policije i Tužilaštva zbog sumnje da su na prevaru pokušali da podignu novac iz jedne banke u centru Beograda, saznaje Republika.rs.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nesvakidašnji događaj odigrao se 10. januara ove godine, kada je jedan od osumnjičenih pokušao da podigne novac predstavljajući se kao naslednik jednog pokojnog klijenta.

Priznali

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva policija je sprovela istragu o ovom slučaju i ubrzo utvrdila da identitet osumnjičenog, s tim što se ispostavilo da je imao i pomagača.

Pravovremenom akcijom policije oni su uhapšeni, nakon čega im je određen pritvor u svojstvu osumnjičenih.

Cela priča tada je dobila novi momenat, pošto su osumnjičeni pred Tužilaštvom odlučili da priznaju krivicu, nakon čega im je određena kazna zatvora u trajanju od godine i tri meseca. Takođe, oni su u obavezi da isplate 100.000 dinara.

 

 

- Imajući u vidu da je reč o neosuđivanim osobama, kao i da se radi o pokušaju krivičnog dela, njima su određene kazne kakve su određene - objašnjava naš izvor upoznat sa slučajem.

Kako ističe naš sagovornik, policija preduzima sve mere kako bi se utvrdilo da li su u ovom nesvakidašnjem pokušaju prevare učestvovala i druga lica, pa ukoliko se ispostavi da jesu, i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak.

Dobra saradnja

- Ovo je još jedan primer da se efikasnim radom i saradnjom državnih organa može sprečiti krivično delo i to bez ikakvih posledica po banku, kao i da se u najkraćem roku mogu uhapsiti izvršioci, a potom se isti i adekvatno procesuirati i osuditi na odgovarajuće kazne zatvora - zaključuje sagovornik portala Republika.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading