Kriminalna priča Der Čabinog pomagača: "Čovek mačka" ima godina, pola života proveo na robiji

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

13.01.2019

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alen Cigler (40) iz Subotice, koji je uhapšen zbog sumnje da je sa Čabom Derom učestvovao u likvidaciji Nebojše Markovića na Banovom Brdu, poznat je javnosti po nadimku "Čovek mačka" zbog ćuvenog bekstva iz subotičkog zatvora.

RepublikaFoto: Grad Subotica
Alen Cigler

Cigler je uhapšen jer se, prema nepotvrđenim informacijama, sumnja da je upravo on vozio automobil "punto" kojim se ubica dovezao, ali i pobegao sa mesta zločina. Vozilo koje je korišćeno za likvidaciju pronađeno je na Novom Beogradu, a Cigler je priveden u rodnoj Subotici.

Prema raspoloživim informacijama, kod njega je tokom hapšenja pronađen i pištolj.

Cigler je inače prošle godine izašao sa robije, a policiji je poznat već godinama. On je već sa 14 godina završio u KPD u Kruševcu odakle je, takođe, bežao nekoliko puta.

Teško detinjstvo

Milan Margaretić, socijalni radnik i staratelj koji je vodio Ciglerov predmet dok je bio maloletan, kaže za "Blic“ da je Alen imao teško detinjstvo.

Roditelji su mu bili alkoholičari i sa nepunih šest godina Centar ga je po prijavi komšija oduzeo od porodice.

RepublikaFoto: pink.rs/printscreen
Ubistvo na Banovom Brdu

- Bio je zapostavljeno i zapušteno dete. Smešten je u hraniteljsku porodicu, ali nije mogao da se adaptira. Uvek im je bežao i vraćao se svojoj porodici koju je voleo takvu kakva je bila. Pojavio se zatim prijatelj njegovih roditelja koga je voleo i kod njega je odlazio. Tako neadaptiran je smeštan u subotički dom za decu koji više ne postoji i tamo je sa ostalom decom počeo da čini krivična dela - kaže Milan Margaretić i dodaje da je Alen Cigler.

On je dodao da je iznenađen da Cigler ima veze sa zločinom zbog kog je priveden.

- Iznenađen sam ukoliko je bio učesnik krivičnog dela u Beogradu pošto je planirao po poslednjem izlasku iz zatvora da osnuje porodicu i vodi miran život – kaže Margaretić.

Iz KPD Kruševac bežao je u par navrata, a pred sam izlazak počinio je ponovo krivično delo. Nakon toga je tri godine proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Zahvaljujući socijalnom radniku dobio je mogućnost da otkupi stan.

Posle odležane kazne u Mitrovici ponovo je nastavio da čini krivična dela. Baš sa Čabom Derom sa Čikerije počeo da ide u pljačke.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der

Prijateljstvo ova dva muškarca datira još iz doma u Subotici.

Međutim nakon jedne od pljački, Alen je uhapšen i završio je u subotičkom zatvoru odakle je uspeo da pobegne preko zida zbog čega je i dobio nadimak "Čovek mačka".

Vaspitno zapušten

- Veliki problem kod Alena je što je kada je krenuo u prvi razred osnovne škole, bio buntovan i uvek su ga drugačije gledali. Ponavljao je prvi razred, a škola je predložila da ide na kategorizaciju i kategorisan je u lako retardirane i upućen je u specijalnu školu. On to nikada nije zaboravio. Za njega je to bila velika bruka i sramota jer on zaista nije bio zaostalo dete. Vrlo je inteligentan i emotivan, ali je vaspitno zapušten - kaže sagovornik.

Alen je zatim ponovo uhapšen i osuđen na 12 godina robije, a po izlasku iz zatvora nastavio je po starom. Ponovo je pljačkao i ponovo je uhapšen. Ovaj put nakon pljačke menjačnice u centru Subotice. Nakon toga završio je u Zabeli.Iz zatvora je izašao krajem oktobra 2018. godine. Zaposlio se u lokalnom komunalnom preduzeću, vredno je radio, sekao drva, ali je, kako pričaju njegovi poznanici, zbog male plate dao otkaz.

Njegov bivši vaspitač kaže da je Alen, dok je bio u zatvoru, upoznao ženu sa kojom je želeo da zasnuje porodicu.

Svom vaspitaču pre samo nekoliko dana rekao je da je "najsrećniji čovek na svetu jer će svoj rođendan (koji je krajem januara) proslaviti na slobodi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading